Recent Comments

22 PROJENİN DEVAMI

23-)Bozkır Sosyal yapı, Kent bilgi sistemi oluşturulacak.(Konya Büyükşehir Belediyesi destekli)

24-)Belediye bünyesinde mutlaka bir aş evi olacaktır. Belli evlere sıcak sefer taslarıyla yemek götürülecektir. Cuma günleri bozkır meydanında belli noktalara çorba çeşmesi yapılıp o gün herkesin özellikle Bozkır dışından gelen misafirlerin sıcak çorba içmesi sağlanacaktır.

25-)Belediye bünyesinde sağlık müdürlüğü kurup evde sağlık hizmetleri verilmesi için çalışmalarda bulunulacak. Bu çalışmalar mobil araç ve ekiple yapılacak, Ayrıca ihtiyaca göre belediyeye ait ambulansta bulunacaktır.

26-) Yaşlı ve yalnız olan büyüklerimiz için huzur ve barınma evleri olacak, yaşlılara hizmet
merkezleri yapılacak, Gençlerle, yaşlı ve yalnızların kaynaşması sağlanacak.

27-)Belediye sosyal hizmetler müdürlüğünce, Gençlik Merkezleri, Çocuk Kulüpleri, Evlendirme
Faaliyetleri, Emekliler kıraathanesi, Şefkat ve huzur evleri, hanımlar lokali vb. hizmetler yapılacaktır. Bozkır Belediyesi AKDEM. (Aile, Kadın, Destekleme ve Engelliler Merkezi)

28-)Yayla sularının, özellikle Sarot’un Bozkır merkeze taşınmasıyla ilgili çalışmalar yapılacak, Bozkır merkez mahallelerinde Tatlı su çeşmeleri bulunacaktır.(Bozkır halkı kuyu suyu kullanmaktadır)KOSKİ

29-)Bozkır merkez mahallelerde ışıklı let billboard larla görsel duyurular yapılıp, Halkın belediye
Faaliyetlerinden, çalışmalarından bilgi sahibi olmasını sağlayacağız.

30-)Bozkır da her Cuma günü halk günü yapıp, Erkekleri, Kadınları, Gençleri ayrı ayrı dinleyip, varsa sorunları çözüp, Belediyenin ve halkın bütünleşmesini kaynaşmasını sağlayacağız.

31-)Cenazesi olan evlere yemek ikramları ve yardımlar olacak, Taziyelerde bulunup yakından ilgileneceğiz. İnsanımızın sevincinde ve üzüntüsünde yanlarında olmaya çalışacağız.

32-) Bozkıra askeri bir acemi birliği kurulması için ısrarcı ve gayretli çalışma içerisinde olunacak.
33-) Kadı beleni sırtından Ferhatlar Mahallesi mevkisin den Ali çerçi, Bademli ye kadar olan, yarım kalan verimli arazinin sulanması, Suğla gölü kanalı, Beyşehir’den Apa barajına bağlı kanaldan su taşınarak bu arazinin suya kavuşması sağlanacak.

34-)Bölgenin toprak analizleri yapılarak arazi bütünleştirilmesi sağlanarak Bozkırda kooperatiflerin yaygınlaşması sağlanarak AB-MEV-KA Projeleriyle halkın üretimin içerisine girmesiyle, Kazan-kazan sistemiyle toplu hareket etmenin yansımalarını örnekleyerek vatandaşı bilinçlendireceğiz.

35-)Konya merkez nüfusunun Cumartesi-Pazar günleri Bozkır yaylaları, mesire alanları, akarsuları piknik yerleriyle ilgili düzenleme ve çalışmalar yaparak, Bozkırın hafta sonu dolup taşacağı organizasyonlar yaparak ekonomik canlanma ve Bozkırın tanıtımına katkı sunulacak

36-)Konya, Hatun Saray, Akören, Avdan, Pınarcık, Kadı beleni güzergâhını takip eden yolunun yapılması için ısrarcı ve takipçisi olacağız.(ilerleyen zaman diliminde bu güzergâhın Konya, Manavgat dört yola kadar uzanacak olan YHT hattı projesi olduğu Devlet planları arasında vardır.)

37-) Bürokrasi de çalışan, Bozkır insanının listesi çıkarılıp, Bozkır için neler yapabileceklerimizle ilgili ARGE çalışması yapacağız. Bürokraside bulunan Bozkırlılarla sıklıkla istişarelerde bulunacağız.

38-)Bozkır Manavgat, Bozkır Seydişehir minibüs seferlerini sıklaştırıp, özellikle Manavgat insanının Bozkırı tanıması için gerekli hassasiyetleri göstereceğiz. Bozkır pazarının, Yörükler için en büyük Pazar olması için gayret göstereceğiz. Bununla ilgili Sarot yayla yollarının asfaltlanması için çalışacağız.

39-)Köylerdeki kerpiç ve taş evlerin özelliklerini koruyarak tekrar kullanabilir duruma gelmesi için AB projeleri kapsamında bakım ve onarımları yapılarak kullanıma ve turizme elverişli duruma getirilecek.

40-)Bozkır insanının büyük çoğunluğu İstanbul da yaşıyor, bu kişilerin hayat standartları genelde normalin üstü yükseklikte sayılır. Mart 2014 sonrası İstanbul Kazlı çeşmeden YHT binilince Konya 4 saat oluyor. Artık İstanbul da yaşayan insanların araçlarıyla 825 km yolu tepmelerine gerek kalmıyor. Gurbetteki kişilerin her birinin köyünde Baba ve dede yadigârı evleri var, Bu evlerin onarılmasıyla kullanışlı duruma gelecek bu esnada Bozkır ekonomi canlanacak, Gurbetteki insan için Bozkır yazlık Evler olarak düşünülecek. Bu projeler için özendirici olacağız.

41-) Bozkır la özdeşsen Tahin, üzüm pekmezi, köpük helva, Bal, Tarhana vb. yöresel ürünlerde Bozkırı öne çıkaran çalışmaları destekleyip, marka patent almalarını sağlayacağız.

42-)Yollar medeniyettir. Yoların bakımı onarımı çevre düzenlemesi, ağaçlandırılması, aydınlatmasını çok önemsiyorum. Yollar hasretleri, mutlulukları gurbetten sılaya yolar ve bağlar.

43-)Mevcut Bozkır Hastanesi hizası ve karşısındaki yol boyunca olan alana Belediye veya Kip taş veya TOKİ çalışmalarıyla siteler binalar yaparak kar düşünmeyip Bozkır dışındaki yaşayan insanımızın ev sahibi olmasıyla, Bozkıra bağlanmasını sağlayıp, Bozkır nüfusunun artmasına katkı sunulacak.

44-)Tarihi Zenğibar kalesinin durumu takiplerimiz arasında olacak, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde çalışmalarımız olacaktır.

45-)Bozkır çıkışı göbekte, çağlayan yolu, OPEC petrol yanında Bir köprülü kavşak yapılması o bölgede yapılacak olan Şehirlerarası otogar, Kamyon garajı ve Canlı hayvan pazarı ve Hastane yan yollar olması Bozkır çevre yolu ve Antalya yolu olması münasebetiyle yaşanacak trafiği çok rahatlatacaktır.

46-) Engelli vatandaşlarımız yapacağımız bütün projelerimizde hep olacaktır. Çünkü her sağlıklı insan bir engelli adayıdır.

47-)Bozkır ilçemiz, Çanakkale de en çok şehit veren ilçelerimiz içerisindedir. Bu nedenle Bozkır da Çanakkale şehitlik anıtı yapılmasının çok önemli olduğunu ve halkında böyle bir isteği vardır.

48-)Nasıl ki! Ankara da Beypazarı ilçesinin marka değeri tanınmışlığı varsa, Konya da ise Bozkırın marka değeri olması için gayretlerimiz ve çalışmalarımız olacaktır.

49-) Bozkır Çiftçisinin Organik tarım, Teknolojik tarımla tanışması, Damlama Sulama yöntemleriyle, Teknolojik tarım yapmayı öğrenmesi için ısrarlı ve gayretli çalışmalar içerisinde bulunacağız.

50-) Belediyenin Organizesinde tarihi ve kültürel yerlerin ziyaretleri yapılması için çalışmalarımız olacak; Konya Mevlana müzesi, İstanbul Ayasofya, Eyüp Sultan Camii, Edirne Selimiye camii, Bilecik Söğüt, Çanakkale şehitlik vb.) Otobüslerle ziyaretler düzenlenecek.(Konya Büyükşehir Bld destekli)

51-)Bozkır belediye hizmetleri yapılırken kendi takım arkadaşlarımız arasında ahengi uyumu sağlarken Konya Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışarak, Bozkıra daha çok hizmetin alınmasıyla ilgili atak projeler üreteceğiz bunun la ilgili ARGE biriminin seri makul, mantıklı projeler üretmesini sağlayacağız
                        

Bu projelerimizi uygulaya bilmemiz için Allah’ın bize bu görevi nasip etmesi, AK Parti yönetiminin bizi Aday göstermesi, Siz değerli Bozkır Halkının da Başkan olarak seçmesi gerekiyor. Gerisi bizim bilgimiz tecrübemiz, çevremiz iş bitiriciliğimizle olacak olan bir şey! Bu projelerimizi yapacağımıza Anamızın Ak sütü gibi inanıyoruz. İnanmadığım hiçbir şeyi projem olarak yazmadım. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Gelecek günler yaşanılır şehir, Güzel memleket Bozkır için olsun! Umutsuzluğa düşme Bozkırım, yalnız değilsin, Aydınlık yarınlar yakındır. 

Saygılarımla, 

Nuri YÜCEER 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.