Recent Comments

Çarşambaya Yakışır Olsun!

Bozkır’ın ortasından geçen Çarşamba çayındaki ıslah çalışmalarına aralıksız devam edildiği görülürken, ilçe halkı; şehir içerisinden geçen Çarşamba çayının kenarlarına yapılacak olan korkulukların hem ilçeye, hem de Çarşamba çayına yakışır olmasını istediler.


Kış aylarında bazen taşkınların yaşandığı Bozkır Çarşamba Çayına DSİ tarafından el atılırken, Çarşamba Çayının taşkınlardan korunması için Devlet Su İşleri tarafından geçtiğimiz yıllarda bir proje hazırlanmıştı.
DSİ tarafından hazırlanan proje ise geçtiğimiz yıl ihale edilmişti. DSİ tarafından ihale edilen Çarşamba Çayının ıslah projesinin ihalesini ise, Çelikler Grup kazanmıştı.

İhaleyi kazanan yüklenici firma Çelikler Grup ise işe başladığı günden bu güne kadar çalışmalarına aralıksız ve titizlikle sürdürdüğü görülüyor.

Çarşamba çayının ilçemiz merkezinden de geçmesi nedeniyle, daha önceki dönemlerde Çarşamba çayının kenarlarına yapılan süslemeli korkuluklarında kaldırılmasına devam edildiği görülürken, ilçe halkı; kaldırılan korkulukların bakımının zor olduğunu ve Belediyenin bu betondan yapılan korkuluklara bakmakta zorlandığını hepimiz biliyoruz dediler. Bu vesile ile bakımı kolay ve ilçeye yakışır korkulukların yapılmasını istediklerini belirttiler. 


Konu ile ilgili Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar, Çarşamba çayının ıslah projeleri kapsamındaki düzenlemelerin devam edildiğini ve çarşı merkezine daha güzel ve daha kalıcı korkulukların yapılacağını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde tarihi köprüden başlayarak hamam bölgesine kadar genişletme ve duvar yapım çalışmaları tamamlanan ve genişletilen Çarşamba çayındaki çalışmalar aralıksız devam ediyor. Belediye Başkanı Mustafa Uyar’da DSİ tarafından yapılan bu çalışmaları birebir takip ettiğini ve ilgilendiklerini gazetemiz muhabirine söyledi.


Geçtiğimiz hafta yüklenici firma Çelikler Grup tarafından tarihi köprünün üst kısmında yer alan ve zamanın Bozkır Belediye Başkanı Lokman Ciğerci tarafından hem çayın içerisine yapılan yapay süslemelerin, hem de çay kenarı süslemelerinin bulunduğu mevkiden itibaren kaldırma çalışmalarına başlanmıştı. Kaldırılan bu süsler ilçeye görsel bir güzellik katarken, belediyemiz tarafından bakımı zor oluyordu. Her yıl boyanması gerektiği gibi zamanla yıkılıp, dökülmelerinde olduğunu görüyorduk.

Yüklenici firma çayın içerisindeki süsleri kaldırdıktan sonra ise, taşkın zamanlarında, afeti tetikleyen çekelez çayından Çarşamba çayına gelen ve Demirasaf caddesinde bulunan köprünün tıkanmış olduğu da kaldırılan süslemelerle ortaya çıktı. Demirasaf Caddesindeki köprüde de gerekli çalışmaların yapıldığı görülüyor.
Bozkır halkı yapılan bu çalışmaların ezberce değil, projeler üzerinde yapılması en güzel çalışmadır derlerken: “Umuyoruz ki; ileri ki günlerde ıslah çalışmaları sonrası, Bozkır'ın çevre düzenine fayda sağlayacak görsel güzellikler ilçemize kalıcı olarak tekrar kazandırılır. Bir yere şehir diyebilmemiz için çevre düzenlemelerinde şehrin cazibesini artırıcı çevre düzenlemelerinin de çok etkili olduğunu biliyoruz. Onun içindir ki; yap, boz değil, yapılan her işin bir sefer yapılmasını ve kalıcı olmasını istiyoruz. Hem devletimize hem de milletimize külfet getirmesini de istemiyoruz. Çarşamba çayımıza yapılan düzenlemeler en güzel bir şekilde hem ilçeye yakışır, hem de Çarşamba çayımıza yakışır olsun. Oldu bittilerle yapılmasın” şeklinde konuşarak yetkililere seslendiler.

(Haber: Yunus YILMAZ)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.