Recent Comments

Mavi Tünel İnşaatında Sona Yaklaşıldı

Konya Valisi Muammer Erol, Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında yapımları devam eden Mavi Tünel, Bozkır Barajı, Bağbaşı Baraj...

KONYA - Konya Valisi Muammer Erol, Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında yapımları devam eden Mavi Tünel, Bozkır Barajı, Bağbaşı Barajı ve Hotamış Depolaması’nda incelemelerde bulundu. İnşaat alanında Vali Erol’a çalışmalar hakkında bilgi veren Devlet Su İşleri (DSİ) Konya 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun, Mavi Tünel inşaatının yüzde 80 oranında tamamlandığını belirterek, inşaatın zamanında biteceğini söyledi. 

Devlet Su İşleri (DSİ) Konya 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun ile birlikte Mavi Tünel, Bozkır Barajı, Bağbaşı Barajı ve Hotamış Depolaması’nda incelemelerde bulunan Konya Valisi Muammer Erol, projeler hakkında Uzun’dan bilgi aldı. Vali Erol, DSİ’nin yürüttüğü en önemli projelerden biri olan Mavi Tünel’in tüm bileşenlerini arazide inceleme fırsatı bulduklarını söyledi ve ’Akdeniz’e boşalan Göksu Havzası’ndaki sular, Mavi Tünel ile bölgede yapılan barajlara ve Hotamış Depolaması’na aktarılacak. Burada bir gölet oluşturulacak. Bu gölet, 55 kilometrekarelik alanla Türkiye’nin en geniş yüzeyli suni gölü olacak. İnşallah arzu ettiğimiz sürede ve şekilde bu tesislerin bittiğini de görürüz. Bu projelerle Konyamızın iklimi ve ürün çeşitliliği de buna bağlı olarak değişecek. En önemlisi de Konya merkezinin, içme suyuyla ilgili en az 2050’ye kadar sorunu olmayacak. Yer altı sularıyla ilgili endişelerimiz ortadan kalkacak.’ dedi. 

İnceleme gezisine katılanlara inşaatları devam eden projeler hakkında bilgi veren DSİ Konya 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun, KOP’un en önemli adımı olan Mavi Tünel Projesi’nin tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Mavi Tünel’in yapım çalışmalarının yaklaşık yüzde 80’inin tamamlandığını ifade eden Uzun, projenin hedeflenen sürede tamamlanacağını vurguladı. Mustafa Uzun, Mavi Tünel vasıtasıyla Bağbaşı, Bozkır ve Avşar barajlarında biriktirilecek sudan yılda 414 milyon metreküp suyun Konya havzasına aktarılmasının hedeflendiğini kaydetti. Mustafa Uzun, ’Projelerle Konya ovasına içme suyu ve sulama suyu sağlamayı hedefliyoruz. Bunun yanında küçük göletlerimiz, dere ıslah projelerimiz ve sulak alanlarda yaban hayatını korumaya yönelik projelerimiz var. Tüm bu projeler Türkiye’nin, Konya’nın gelişmesine katkı sağlayacak.’ şeklinde konuştu.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.