Recent Comments

NURİ YÜCEER İLE AÇIK AÇIK

Bozkırın kaynayan kazanında ismi sık zikredilen, AKPden  belediye başkanı aday adaylarından gurbetçi olma özelliği ile diğer adaylardan farkı olan Nuri YÜCEER ile hakkında halkımızın merak ettiği konular üzerine güzel ve öz bir söyleşi  yaptık.












İstanbul’da düzeni olan iş adamısınız tüm bunları bırakıp gelmek sizin için zor olmayacak mı?


         Hayır, olmayacak sizin bu dünyada var oluş veya yaradılış gayeniz nedir? Veya ne anlıyorsunuz la ilgilidir! Benim Bu dünyadan anlayışım İslamiyet’i yaşayarak yapabilmektir. Mevlana Hz dediği gibi ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol! Ben yaşamım boyunca koltuğumda birkaç karpuzu taşıyarak geldim. Aynı zamanda iktisatçı/Ekonomist olduğumdan işimi özelleştirebilirim, Ekmeğimi paylaşıp dürüst insanlarla devam edebilirim. Eğer sıkıntılı bir durum söz konusu olursa şartlar neyi gösteriyorsa onu da yaparım. unutmayalım HER DAHİ BİRAZ DELİDİR. Böyle olmazsa toplumlar lider çıkaramaz müreffeh toplumu yakalayamaz. Hayatım boyunca hep inandıklarımı yaptım Bozkır için de büyük hayallerim var yapabileceğime inanıyorum! Her canlı ölümü tadacaktır evet arkamdan güzel şeylerin söyleneceği işler yapacağım hayırla yad edileceğim işleri yapacağım. Bozkıra hizmette yalnızca gündüzleri değil geceleride çalışacağım bunları yaparken de bana ayak uydurabilecek ekiple kadrolarla çalışacağım. Şunu burada söylüyorum yapmaya mecburuz Halka hizmetin Hakka hizmet olduğuna sözde değil özde inanan kadrolarla çalışacağım. Biz başarmaya mecbur olan bir takım ile çalışacağız. Dört çarpı Dört Bayrak yarışında olduğu gibi kazanan başaran bir takım.

Siyasi geçmişinizde, buna son genel seçimde dahil MHP ye emek veren bir insan var iken şimdi neden AKP den adaysınız.

Ben Her zaman bulunduğum takımda formamın her yerini terimle ıslatırım, Ben millete hizmet etmeyi özünde hisseden biriyim benim için yalnızlar, garipler, çaresizler, yoksullar, yaşlılar çok önemli bunun böyle olduğunu özgeçmişimi okursanız orada da anlarsınız. Ben iyi bir tohum olduğuma inanıyorum, iyi tohumlarda sürekli yeşereceği toprak ararlar bazı tohumlar ise rüzgârda savrulur giderler, ben ise o toprağı ısrarla aradım Allaha şükürler olsun ki, Bu gün buradayım AK parti deyim. Yalnızca Bozkıra ve ülkeme, insanlara ve insanlığa Ak parti ile ve bu kadrolarca hizmetin geleceğine inandığım için, Vefanın adresi olduğu için buradayım. Şuan AK parti siyaset akademisine devam ediyorum çok gerçekleri burada daha iyi görüyorum, Dünyanın şekillenmesi, Türkiye’nin konumu, Ortadoğu Dünyaya kimler yön veriyor, hepsi ama hepsi burada öğretiliyor, Derin devlet değil Derin millet burada öğreniliyor, gelecek yarınlara kafa yoran siyasetçilerin buralarda yetiştiğine inanıyorum. 

Bozkırda yaşamayan adaylar için ithal aday deniyor, bu yakıştırmaya nasıl bakıyorsunuz?


Ben lise eğitimini alıncaya kadar Bozkırda yaşadım, Daha sonra İstanbul’da yaşamımıza yön verdik Bozkır bizim karnımızı doyurdu da biz mi Bozkırı terk ettik, Şunu unutmayalım bizlerin vücutları gurbette değil ancak Kendi topraklarımız olan Bozkır da dinlenir. Ben her yaz mevsimi çocuklarımla birlikte Bozkıra gelirim iki aya yakın kadar kalırız. 2011 yılında Harmanpınarda mevcut olan evimiz kullanılır hale getirdik. Bozkır bizim olmazsa olmazlarımızdandır, şunu çok önemsiyorum inşallah İstanbul Kazlı çeşmeden YHT binince Konya 4 saat olacak, Konya’dan Bozkır 1,5 saat Artık Bozkırın Köyleri Gurbetteki vatandaşlarımız için Bozkır ve Köyleri yazlık evler olacak, Bozkırın 6 ayı yaz olup şehir cıvıl cıvıl dolu olacak, Diğer 6 ayı ise kış dinlenen yaza hazırlanan şehir olacak.

Aday olmanız halinde nasıl bir takım veya Ekiple çalışmayı düşünüyorsunuz?
Nasıl bir başkan olmalı?

Vizyonist, her şeyi bilen ama bir şeyin her şeyini bilen, yani yönetmeyi bilen orkestra şefi gibi, gerektiğinde toplumun lideri bir Başkan, Mutlaka ufku geniş olan, çıtayı yüksek tutmak isteyen, hayalleri, heyecanı olan bir takımla, ekiple çalışan, gerektiğinde bütün ekibini kendi peşinden sürükleyen, başarmaya mecbur olduklarına inandıran, Halka hizmetin Hakka hizmet olduğunu sözde değil özde inandıran bir Başkan. Başarma hedefi olan, milletine hizmetkâr bir Başkan! Gece gündüz çalışan, hedefi olan bir ekip ile bir araya geldi mi her zaman büyük müthiş işler yaparlar.
 Kendine hedef koyan bir çalışan, yöneticisinde geniş ufuk heyecan ve hedef görmezse yaptığı işten zevk almaz yaptığı işten soğur veya o kuruma hiç bir şey veremez. Çünkü getireceği bütün öneriler değerlendirme yoksunu lider ya da küçük hedefli ve küçük hesabı olan ekibi tarafından işe yaramaz sanılarak rafa kaldırılacaktır. O çalışanın bir süre sonra bütün heyecanı ve hırsı yok olacaktır.
Unutmayalım ki;İyi tohumlar yeşereceği toprağı ısrarla arar ve bulurlar. Doğru zamanda, doğru yerde, işi doğru yapmak Başarmanın formülüdür. Hedefsiz yelkene rüzgâr güç vermez, Büyük değişimler büyük hayallerle başlar. Genç fikirler ayağı yere basan gerçek fikirlerdir. Rüzgâr eserken, Aptallar duvar örer, Akıllılar yel değirmeni yapar. 


Eğer başkan seçilirseniz bir sonra ki dönem içinde talip olur musunuz?

AK parti teşkilatı, Camiası benden göreve devam etmem konusunda ise devam ederim. eğer başka bir görev verilirse o göreve devam ederim. Şunu açıkça burada söylüyorum Bozkır 5+5 yılık bir sürede ayağa kalkar bunu biliyorum ama biz ekibimizle birlikte ilk 5 yıllık süreçte kurallar, kaideleri belirleyip ana kolanları, kirişleri, Bozkırın topraklamasını yapıp. Dahası Bozkırın Ana yasasını yaparak bu çalışmaları bir sisteme bağlayıp makine gibi çalışan bir sistem kuracağız. Aday olursam! Bozkır merkez ve köylerinde sıkılmadık el çalınmayan kapı kazanılmayan gönül kalmayacak. Konya’da ilçeler arasında en çok oy oranıyla kazanılan Ak partili ilçe Belediyesinin Bozkır ilçesi olması için, bütün siyasi bilgimi, görgümü ve tecrübelerimi, ustalığımı uygulayıp, geceli gündüzlü çalışarak, Eli kuvvetli bir Başkan olmak istiyorum. Çünkü tarlada izi olanın, harmanda yüzü olur.


Seçilmeniz halinde benim eserim olacaktır dediğiniz en büyük projeniz nedir? 

Hüseyin kardeşim! şuan Bozkır için 60 tane uygulanabilir, sürdürülebilir hayati projem var. İnşallah Aday olursam bunları Bozkır maketi üzerinde halkımıza anlatacağım, İçimdeki çalışma ve başarmaya mecbur olmak, heyecanı azmi ve kararlılığı, Bozkır halkına da pozitif elektrik olarak vereceğim. Ben size burada 60 projeden yalnızca 10 tanesini açıklamak istiyorum.

1-)Bozkır Türkülerinive folklorunu yaşatma, kültürsanat ve kongre merkezi
Bu merkezin yapılacağı yer bende kalsın, Burası devasa bir yer olacak gençliğimizin sürekli aktivasyonlarını yapabileceği bir yer olarak tasarlıyorum, Ayrıca toplantı ve panellerin yapılabileceği bir yer olarakta düşünüyorum. Tarihte Bozkır folkloruna hizmet etmiş(Kemancı Ali dayı Çatlı/Sazda Başaran dayı Sopran’lı, Abdurrahman Aslankaya Akçapınarlı/Cümbüşte Veli dayı Meyre’li, Şükrü Çatlı/ Tefte Musa vb. Çoğaltılacak) Aslan Mustafa’m, Müslime Gelin, Yıldız yıldız sarı yıldız, vb. Türkülerimizle Bozkırın marka şehir olması yolunda hızla ilerleyecek. Bozkır folklorunda olanlara iş imkânı sağlanacak veya öncelik tanınacak. Bozkır imajını marka yapmak, zenginleştirmek için bir midibüs yöresel folklor kıyafetleriyle giydirilmiş bu araçla çevre ilçelerde, illerde özel günlerde, festivallerde sanatlarını icra ederek, Bozkırın herkesçe tanınmasına katkı vererek, Bozkır imajına olumlu katkı sunacaktır. Ankara’nın Beypazarı varsa Konya’nın da Bozkırı olacak(Marka değer)
2-) Bozkır hastanesinin ön taraf giriş ve çıkış yolu yeniden düzenlenmesi yapılıp, çevre yoluna bakan kısmının ağaçlandırılıp yeşillendirilip, çimlendirilip, aydınlatmasının yapılıp, çardak türü oturma guruplarıyla, çocukların oynayabileceği oyun guruplarıyla desteklenecektir. Hastane ön kısmından giriş ve çıkışın olacağı transit yol yapılacak, sırta çimler üzerine Bozkır Hastanesi yazılacak led aydınlatma ile desteklenecek, Görselliği olan bir görüntü olacaktır.
3-)Bozkır şehirlerarası terminali şehir dışına çıkarılacak, Terminal İçerisine projesi hazır olan üstü mescit altı şadırvan bayanlar ve erkekler için ayrı ayrı olan lavabolar nezih mimari görüntüde olup binalarda fiziki estetik ve kültürel yapıya önem verilecek. Ayrıca şehir merkezine kamyon girişi yasaklanıp, Terminal yanına Kamyon garajı, hemen yanı ise hayvan pazarı olacaktır.(yeri belli)
4-) Bozkır ilçe Spor müdürlüğü kurulup, Müdürlükçe, Spor alanları, halı sahalar gençlerin veBayanların spor yapabileceği tesisler kazandırılacak. Bozkır spor tesislerine doyacak. Bozkır’ın Spor şehri sporcu şehri imajını oluşması için gayret gösterip ilk 5 yıllık süreçte Bal ligi ardından 3 ligde olacak bir futbol takımı için çalışmalar yürütülecek, Sporda alt yapıya çok önem vereceğiz. Yeşil Bozkır Belediye spor giydirilmiş bir midibüs ile seyahatler yapılacak.
5-) Bozkır belediyesi Kent Konseyi kuracağız İçerisinde Bozkırdan STK’lar, Oda, KOOP başkanları, muhtarlar, müftülük, halk eğitim, milli, eğitim, dernek ve vakıf temsilcileri, kanaat önderleri vb. bulunacak. Bu konsey Bozkır belediye meclisine olumlu katkılar sunacaktır.
6-) 64 Muhtarlık mahalle semt konaklarıyla günümüz teknolojik alt yapısına göre düzenlenip,Kamera, telekonferans sistemi ve merkezden izlenmesi sağlanacaktır. Vatandaşın Muhtarlık binasınagiderek her türlü sorununu götürüp sorunu orada yerinde çözeceğiz. Muhtarlar Belediyenin eli, kolu, Kulağı olacaktır. Mahallede yaşayanlara bir telefon kadar yakın olacağız, Belediyenin devletinİmkânlarını halkımızın hizmetine sunacağız. Vatandaş, Belediyenin hep yanında olduğunu bilecek.
7-)Bozkır Belediye hizmetlerini yeni dönmede kuracağı yeni 5 belediye ek hizmet birimiyle64 mahalleye düzenli hizmet verecek, zamanı en iyi şekilde kullanacaktır.
8-)Bozkır kapalı halk pazarı acilen yapılacak, Alt kısmıda kapalı oto park olarak düzenlenip Bozkırın otopark sorunu düzenlemesi yapılacaktır.
9-)Bozkır ‘da trafik akışı yeniden düzenlenecek onun için yeni bir köprü yapılması şarttır. Bozkır da trafik akışının belli bölgelerde tek yönlü olması trafik akışını hızlandıracaktır. Buna bağlı olarak Bozkırın yeniden yapılanma kapsamında, Bozkır Bulvarı Caddesi yapılması şarttır. Bulvarın ismi ise Torosların oğlu Ahmet Davutoğlu olmasını şahsen ben çok önemsiyorum.(Yerleri ve bölgeler güzergâh benim bilgim dâhilinde) Bozkıra bir meydan bu projenin içerisinde olup alt kısmı kapalı otopark olup üst kısmı ise park oyun alanı Şadırvan tipi lavabolar, oturma gurupları olacaktır.
10-)Bozkır çay boyunun sağlı sollu açılarak yeniden bir çevre düzenlenmesi yapılıp, etrafı yürüme yolları ilave bisiklet yolları, spor yapılacak Parklar, spor alanları çardak tipi dinlenme masaları çay bahçeleri olacak, gerekli ışıklandırma ile estetik güzellik verilecektir. Engellilerde hesaplanacaktır.
Sosyal medya ile aranız nasıldır? Bilişim çağına yeterince ayak uydurabilir misiniz?
Evet, tabiiki bu olmazsa olmazlarımızdandır. Eğer Allah bize Başkan olmayı nasip ederse teknolojiyi son sistem kullanmak istiyorum. Benim Zeytinburnu Kent konseyinde, Kaymakamlık Sosyal yardımvakfında, Süleymaniye Kadın ve çocuk hastalıkları hastanesinde hasta haklarında 3 yıldır görev yapıyor olmam benim kazanımlarımdır her şeyi hesapladım, her şey beynim de aynen bilgisayarın belleğinde olduğu gibive Şunu da belirteyim.1 Nisan 2014 sabahı her şeyin yolunda olduğu, makine gibi tıkır, tıkır çalışan bir sistem var olacak! Bozkır fiziki yapının yanında sosyal belediyecilik ile öne çıkacak, Bozkır Yeni dönemde Belediyeciliğin kitabını yazan AK BELEDİYECİLİĞE merhaba diyecek.
Sivil toplum örgütleri ile iç içe bir insansınız geçmişte ki ve günümüzde ki çalışmalarınız nelerdir?
                İstanbul’da 1990 yılından günümüze kadar Bozkırlılar deneğinde yönetim kurulu, Başkan yardımcısı ensonunda Bozkırlılar derneği genel başkanlığını 5 ci dönem yaptım. Şu an aynı derneğin 7 yıldır Denetleme kuru başkanı olarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Mevcut 22 tane Bozkır ve köyleri derneklerinin bu günkü duruma gelmesinde İstanbul’da Bozkır ve köyleri insanlarının tanışmasında emeklerim olduğunu düşünüyorum. Yapmış olduğumuz pikniklerle, Futbol turnuvalarıyla vb. etkinliklerle
İstanbul’daki Konyalılar Derneğinin kurulmasında yıl 1993 Bozkırlılar adına çalışmalarım oldu. İki dönem 4 yıl İstanbul Konyalılar Derneğinde Bozkırlıları temsilen yönetim kurulunda bulundum.
Zeytinburnu Kaymakamlığında Sosyal Yardımlaşma Vakfında halk tabiriyle Fak-fuk-fon da 3 dönem görev yaptım.Engelli vatandaşlarımızın, ihtiyaç sahibi ailelerin erzak, yakıt, nakdi ve ayni yardımlar almaları konusunda, Üniversite öğrenim bursu almayı hak eden öğrencilerimizin burs temini konusunda 65 yaş aylığı 2022 almaya hak kazanan ihtiyaç sahibi Konyalı Bozkırlı insanlarımızın bu hakka sahip olması için onların hizmetkârı olarak görev yaptım.
3 yıldır devam etmekte olduğum, Süleymaniye Kadın doğum ve Çocuk hastalıkları eğitim ve araştırma Hastanesi, Hasta Hakları Koruma Biriminde STK Heyet üyesi olarak görev yapıyorum. Bu hastane aynı zamanda Tüp Bebek üzerine ülkemizin en önemli hastanesi konumunda, zaman içerisinde Konyalı Bozkırlı beş ailenin Tüp bebek yöntemiyle evlat sahibi olmaları konusunda gayret ve yardımlarımızla süreci birlikte takip edip neticelendirdik.
*Zeytinburnu TRİSAD (Triko Örme Kız meslek lisesi) Okul Aile Başkanlığı yaptım.
KONSİAD Konyalı Sanayici Ve İş Adamları Derneği üyesiyim bütün aktivitelerine iş adamı olmamız yönüyle gazetelerde yazar olmamız yönüyle siyaset birikim olması yönüyle dahası kanaat önderi kategorisinde değerlendirilmemiz sonucunda bütün aktivitelere katılıyorum.
3yıl.Zeytinburnu Belediyesi KENT KONSEYİ Üyeliği yapıyorum, Dünyadaki belediyeler ve Ülkemizdeki belediyelerin uyguladığı projeler hakkında ayrıca Kentlilik bilinci, Şehirli olabilme konularında, Marka şehir olma yolundaki Zeytinburnu için, Zeytinburnu halkı için daha müreffeh bir yaşam konularında Beyin fırtınalarının konuşulduğu, düşünce kurumuyuz.


Son sözlerim Ben, İKTİSATCIYIM/EKONOMİST Kıt imkânlarla çok büyük işler yaparım. Bozkır AK BELEDİYECİLİK ile hizmete doyacak, İnsanımız mutlu olacak ..

Roportaj: Hüseyin DUMRU



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.