Recent Comments

Bozkır’ın düşürülen derecesine Bakan’dan Kalaycı'ya cevap


Her beş yılda bir il ve ilçelerin niteliklerinde meydana gelen değişme ve gelişmeler incelenir, gerekiyorsa sınıf değiştirmeleri yapılır.

MHP Konya Milletvekili hemşerimiz Mustafa Kalaycı’nın 29.7.2013 tarihinde zamanın İçişleri Bakanı Muammer Güler’e, Bozkır’ın 3. Dereceden 4. Dereceye düşürülmesiyle ilgili verdiği soru önergesine, İçişleri Bakanlığından geçtiğimiz haftalarda cevap geldi.

Konya Milletvekili hemşerimiz Mustafa Kalaycı zamanın İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından cevaplandırılmak üzere, Bozkır’ın düşürülen derecesi ile ilgili aşağıdaki soruları sormuştu.
Milletvekili Kalaycı’nın verdiği soru önergesinde: “AKP Hükümeti Bozkır ilçemizi cezalandırmıştır.
18 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yer değiştirme Yönetmeliğinin Eki Cetvellerde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ ile Bozkır ilçemiz 3 ncü sınıftan, 4 ncü sınıfa düşürülmüştür.

Anılan Yönetmeliğin 5 nci maddesinde, “Her beş yılda bir il ve ilçelerin niteliklerinde meydana gelen değişme ve gelişmeler incelenir, gerekiyorsa sınıf değiştirmeleri yapılır. İl ve ilçelerde sınıf değişikliğini gerektiren önemli durumlar meydana geldiğinde bu süre beklenmeksizin değişiklik yapılır. Valiler, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü il ve ilçelerin sınıf değişikliğini gerektiren durumları, Bakanlığa duyurmakla görevlidirler.” hükümleri bulunmaktadır.

Yönetmeliğin son durumuna göre 3 ncü sınıfta toplam 165 ilçe yer almakta olup, Bozkır bu ilçelerin toplam nüfusu itibariyle 59’undan, merkez nüfus itibariyle 21’inden daha büyük durumdadır. Ayrıca, Bozkır ilçemizin merkez nüfusunda da gerek 2007 yılına göre gerekse 2011 yılına göre artış bulunmaktadır.

Dolayısıyla, Tebliğ ile yapılan işlem Bozkır’a açıkça haksızlıktır. Bozkır’a durduk yere ceza vermeye, onuru ve itibarıyla oynamaya hiç kimsenin hakkı da, yetkisi de yoktur. 

Buna göre; 1)Bozkır ilçemizin sınıfı neden düşürülmüştür? Yönetmeliğe göre 3 ncü sınıfta yer alan 165 ilçenin; toplam nüfusu itibariyle 59’undan, merkez nüfus itibariyle 21’inden daha büyük olan Bozkır’ın suçu nedir?
2)Konya Valisi veya Yönetmelikte belirtilen yetkililer tarafından Bozkır’ın sınıfının düşürülmesi konusunda Bakanlığa herhangi bir duyuru yapılmış mıdır? Yapılmışsa sınıf düşürülmesini gerektiren durum nedir? Eğer böyle bir duyuru yoksa, bu kararı neye göre ve hangi yetkiyle aldınız? Bu cezalandırmaya nasıl cüret edebildiniz?

3)Bozkır ilçemiz ile ilgili yanlış kararı düzelterek tekrar 3 ncü sınıfa alacak mısınız? Bozkır’ın itibarını iade edecek misiniz?” şeklinde sorular yönetlmişti. 

KALAYCI’YA BAKAN’DAN GELEN CEVAP

MHP Konya Milletvekili hemşerimiz Mustafa Kalaycı’nın yukarıda Bakan’a sorduğu soru önergesine ise zamanın eski İçişleri Bakanı tarafından ise şu cevap verilmişti: “İlgi yazı ekinde yer alan Konya Milletvekili Sayın Mustafa KALAYCI'nın tarafıma yönelttiği 7/30618 esas numaralı yazılı soru önergesinde yer alan konular incelenmiş olup;

Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yer değiştirme Yönetmeliğinin 5. Maddesindeki "Her beş yılda bir il ve ilçelerin niteliklerinde meydana gelen değişme ve gelişmeler incelenir, gerekiyorsa sınıf değiştirmeleri yapılır. İl ve ilçelerde sınıf değişikliğini gerektiren önemli durumlar meydana geldiğinde bu süre beklenmeksizin değişiklik yapılır" hükmü gereğince Bozkır İlçesinin sınıfı değiştirilmiştir. Gereğini arz ederim.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.