Recent Comments

Düşmez kalkmaz bir Allah


Düşmez kalkmaz bir Allah vardır demiş atalarımız. Meyre köyünden Osman abi var, ne olmuş, nasıl olmuş ise işi, ailesi,düzeni bozulmuş bir abi.Hakkında tek bildiğim Meyreli olduğu ve çay kenarında ki kulube yıkılana dek orada yaşadığıdır. Bir ara kule yerine yapılan dükkanların içinde yatıp kalkıyordu. İnce bir battaniyesi zayıf bir döşeği vardı.Kimseye ilişmez, kimseye kötü söz söylemez, efendi bir insanımız. Ama her ne sebep ise evsiz.

Dün gece nöbetçi olduğum iş yerine geldi ve kibarca. "hayırlı işler, üşüdüm, ısınabilir miyim" diye sordu. Hemen buyur ettim. Kulube yıkılınca nerde kaldığını sordum," geceye kadar dolaşıyorum, sonra fırınlar açılıyor orada ısınıyorum, Kaymakamlığa başvurdum daha cevap gelmedi " dedi ve sustu. Dahada bir şey sormadım, onun hayatı onu ilgilendirirdi elbet. Lakin içim yandı.

Gece 02:00 civarı idi istirahate çekileceğimi söyledim içime bata bata.Dışarıda kar ve soğuk vardı. Teşekkür ederek iyi geceler diyerek ayrıldı. Nereye gitti nerede kaldı bilmiyorum.

Bozkır'ı Bozkır yapan, Bozkırlıyı farklı kılan hala bozulmamış değerlere sahip olmamızdır diye gururlu bir avuntuya inanırdım hep.Meğer değilmişiz.Esnafımızdan İlçe Emniyetine, kaymakamlık görevlilerinden belediye başkanına her kes bilirken Osman abinin halini, kimse el uzatmıyorsa yanılıyor muyum?

Sevgili Bozkırlılar, ve değerli amir ve memurlarımız esnafımız. Düşmez kalkmaz bir Allah vardır diye başladı yazım.Osman abinin soğuktan donarak öldüğü günü beklemeden harekete geçmeli vicdanınız.

Küçük bir baraka yapılabilir, yahut bir ev kiralanabilir.Bir şeyler yapmalı ki onur duyduğumuz BOZKIRLI imgesi evsizlikten ölen bir garibana sahip çıkmama yaftası ile yerle bir olmasın. Osman abi dışarıda kalmasın!!

Hüseyin DUMRU
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Kar bizler için sadece güzel bir fotoğraf karesi hoş görünümleri ifade ediyor ancak, Hüseyin Dumru kardeşimizin bahsetmiş olduğu abimiz ve onun gibiler için soğuk acı ve kederi ifade ediyor. Bozkır Kaymakamlığı veya Bozkır Belediyesi bu konuda bir şey yapar, Bireysel olarak yapabileceğimiz her şeyi de şahsım adına yapmaya hazırım.

    YanıtlaSil
  2. Bozkır kaymakamlığı kişinin ev kira ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi. Osman abi kabul ederse geriye ev bulmak kalıyor.

    YanıtlaSil