Recent Comments

Köylerde ve Beldelerde Üretim Artırılacak



Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında belde ziyaretlerini sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı kurulacağını, köylerin ve beldelerin üretici olması için çalışacaklarını vurguladı.

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamındaki belde ziyaretlerini Ilgın’ın Beykonak, Gökçeyurt, Çavuşlugöl, Argıthanı, Balkı, Aşağıçiğil ve Yukarıçiğil beldelerinde sürdürdü.


        Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral ve daire başkanları ile birlikte beldeleri ziyaret ederek belde sakinlerinin sorularını cevaplayan Başkan Akyürek, yeni kanunla artık akla sadece Konya merkezin değil tüm köylerin, beldelerin ve ilçelerin de geleceğini söyledi.


        Yeni dönemde belde ve köylerin altyapı ve üstyapı eksikliklerinin belli bir takvim içinde çözüleceğini kaydeden Başkan Akyürek, “2 yıl içinde beldelerimizden kanalizasyonu olmayan kalmayacak. Su şebekelerindeki sorunlar çözülecek. Kültür merkezi ve spor salonu olmayan ilçelere bunları yapacağız. Nüfusu belli bir rakamın üzerindeki beldelerde çok amaçlı salonlar ve spor salonları planlıyoruz” dedi.


        Konya’da önemli olanın hizmet çıtasını yükseltmek olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, devlet-millet işbirliğinde Konya’nın farklı bir yeri olduğunu, bunun hem bereket ve güzellik getirdiğini, hem de avantajlarını Konya’nın her bölgesinde yaşadıklarını söyledi.


        TARIM VE HAYVANCILIK DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUYOR


        Konuşmasında yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulacak Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı’ndan da söz eden Başkan Akyürek, bazı özel sebze-meyve üretimlerine, hayvancılıkla ilgili üretim çeşitlerine destek vereceklerini ifade etti. Başkan Akyürek, “Köylerimizin ve beldelerimizin üretici olmasını istiyoruz. Bunun için Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığımız ile gayret göstereceğiz” diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.