Recent Comments

Sücülük Suyu Dağıtıma Hazır.

Geçtiğimiz yıllarda koyunböğedi mevkisinde arazisi bulunan köylülerimize çilek desteği için sücülük suyunun önüne havuz inşa edilmiş ancak beklenen verim alınamamıştı.

Devlet desteği ile elektrik ve boru sisteminin tamamlandığı sadece boruların toprakla kapatılması işleminin devam ettiği bildirildi.

Halen Bozyerden gelen içme suyunu kullanan köylülerimiz tamda suyun en fazla ihtiyaç duyulduğu yaz aylarında kuraklık ve suyun çekilmesinden dolayı zor zamanlar geçiriyordu.Sücülükten gelen suyun dağıtımıyla artık bu sorun ortadan kalkacak.

Eskiler, ah eskiler...

Deredeki bahçelerini sulamak için gece vakti daha şafak sökmeden yollara düşen eskiler. Bir veya birkaç parsellik avarını sulayıp eğer olgunlaşmışsa birkaç "kabak yolup" Karaçal,Hacıyeri,Çevlik gibi tam tersi istikamete 6-8 kilometre mesafede bulunan ekin dağındaki çocuklarına-kocalarına yürüyerek götüren eskiler...

Hakları ödenir mi onların bilinmez ancak şimdiki manzarayı görselerdi ne kadar da kolaylık olduğunu söyleyip bunların kıymetinin bilinmesi gerektiğini söylerlerdi.

Biz de suyun köy ve köylümüze hayırlı olmasını diler hayırlarda kullanmalarını temenni ederiz.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.