Recent Comments

Sesli Düşünün

Ben değilim  değerli hemşehrilerim. İnanın ben değilim, ben yazar değilim, ben gazeteci değilim.Ben sıradan bir vatandaşım. Bunu diye diye dilimde tüy bitti. – ee gazetede yazı yazıyorsun.Benim gazeteler ile fiili hiçbir bağım yok. Allah razı olsun gazetelerimizden  sesli düşündüğüm fikirleri daha çok insana ulaşmasını   rica ediyorum, beni kırmıyorlar.Memleketime faydalı gördüğüm bir araştırma,sohbet, söyleşi olduğu zaman rica ediyorum, yayınlıyorlar. Bazende kendileri uygun görüp yayınlıyorlar.
Neden böyle bir yazı yazma gereği duydum kısaca anlatayım.
Bozkırlılar olarak mırıldanmayı, gevelemeyi pek severiz. Birisine bir iş yaptırılacak ise onu dolaylı yoldan söylemeyi pek severiz. Çünkü  kendimize  zarar gelir diye çekinir,  sözlerimize aracı ararız.Bendenizde  bu gaflet biraz daha az. Yok demiyorum  haa… Bende de var ama biraz daha az.
-Efendim belediyenin tuvaletlerini pislik götürüyor, suları don, kapıları kitabe gibi, rezil, şunu yazıver de düzeltsinler. Kardeşim çık belediyeye söyle derdini… Bir anda ak pak oldu tuvaletler…
Sonra yol meselesi, yollar çukur çukurmuş, araçlar hasar görüyormuş. Bir yaz.Çık belediyeye söyle, gık yok.
Bozkırda sosyal alan yok .Bir yaz. Ne istiyorsun, varsa istediğin bir çalışma gel beraber gidelim söyleyelim. Gık yok.
Yahu nedir bu devlet korkusu anlamadım gitti. ve devlet korkulacak bir şey ise neden beni aracı kullanıyorsun? Ben süperman mıyım?

Aslında buna bir sebepte belediye de kimin hangi görevi yürüttüğünün halk arasında bilinmemesi galiba.Küçük yer olmanın  verdiği samimiyet havası ile yürüyor belediye de işler. Hal böyle olunca aslında yürümese de biz yürüyor kabul ediyoruz.Misal belediyenin bir açık masası olsa iş daha farklı olur. Beyaz masa uygulaması var. Vatandaş sanaldan  tüm isteğini ve şikayetini yazıyor ve haftada bir ekip bunları değerlendiriyor.
Gelelim sitemiz, www.siristat.com. Bizim sitemiz düşünen düşünmeyen her kese kapısı açık bir site. Buyrun aklınızdan yüreğinizden geçenleri kimseye hakaret etmeyecek bir lisan ile yazın paylaşalım.Sevdiğin kıza mı açıla mıyorsun, yaz, onu da paylaşırız.Komşunun evinin önü mü pis. Yaz paylaşalım.  Değerli hemşehrilerim gelin siz siz olun, ne benim kulağıma fısıldayın  ne de kendi kendinize mırıldanmayın.




Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.