Recent Comments

SÖZ HİKMETSE İŞE YARAR

Peygamberimiz: Ben Hz. İbrahim’in duası, Hz. İsa’nın müjdesiyim, kıyamet gününde de ümmetim için Şefaati Mustafa’yım” buyurdu. Sözüne devam ederek, Kıyamet günü bir grup insan ortaya çıkacak, bütün peygamberler bu insanların kendi ümmetinden olmasını isteyecekler. Çünkü bu insanların abdest uzuvları yüzleri, elleri, ayakları ay gibi parlayacaktır. Ben,  onlara Kâbe’nin Rabbi için bu ümmet benim ümmetimdir, diyeceğim. Onlar hesapsız cennete girecektir. Buyruldu. Peygamberimiz ” Yaptığı dualarında, Ya Rabbi beni, nefsimle bir saniye bile yalnız bırakma d niyazında “bulunurdu.

Kadınların hayırlısı o kadındır ki, baktığın zaman seni mutlu eder, emredersen itaat eder. Bulunmadığın zamanlarda malını ve namusunu korur. Kadının isyanı; kocasına karşı koku sürmemesi, kocasını nefsinden faydalandırmamasıdır, denmiştir. İnsanlar bu imtihan dünyasında kendilerine hitap eden ayetleri anlamaya çalışsınlar“Ey müminler! Allahtan korkununuz. Her insan kıyamet için önden ne gönderdiğine baksın!” buyrulur. İslam’dan önce Araplar Günah işlediğimiz elbiselerle, Allahın evini ziyaret etmemiz doğru olmaz, deyip anadan üryan “Kâbe’yi,” kadın ve erkekler karışık olarak tavaf ederlerdi. Peygamberimiz: Yer ve gök İhlâs süresi üzerinde durur. Her Mümine 160 bin melek vekil tayin edilmiş olup onu koruma görevini üslenmişlerdir.  Bu melekler, müminlere tebelleş olmak isteyenler şeytanları, bal çanağından insanların sinekleri kovduğu gibi şeytanları kovarlar” buyrulmuştur. Cinden olan şeytan mümini aldatmaktan aciz kalınca, bir insan şeytanına gider ondan yardım alır ve birlikte mümine aldatmayı teşvik ederler. İnsan şeytanları, cin şeytanlarından daha tehlikelidir. Allah, insanı yalnız başına bir saniye bıraksa, şeytanlar onları kapıverirdi. Fakat yukarda sözünü ettiğimiz gibi 160 bin melekle onu korumaktadır.

 İnsanlar bazen yaptıkları hayır ve hasenatın makbuliyete geçip geçmediğini düşünür. Bu normaldir. Bir yerde otokritik denilen kendini muhasebe etmektir. İşte 90lık bir ihtiyar da,  Hasan Basri Hz.lerine tövbesinin kabul edilip edilmeyeceği konusunda soru sorar. Hasan Basri de “Baba bu soru biraz geç olmadı mı ”diye cevap verdi. 90lık dede de “ Evet ama der, henüz Güneş Batıdan doğmadı cevabını verir. Hasan Basri' de” Öyleyse baba, gel der. “Senin kesilmeyen ümidinle birlikte tövbe edelim. Belki günahlarımız af edilir.”diye cevap verir.

Nüktedan bir hoca efendiyi, kazanın kaymakamı çaya davet eder. Ve “Hoca dünya sarı öküzün boynuzu üzerindeymiş” diye sorar. Hoca da Kaymakam Bey Bizim kaza çok Kaymakam gelip geçti. Kimi Musa olarak geldi, Firavun olarak gitti. Kimi de Firavun olarak geldi, Musa olarak gitti” diye cevap vermiş. Kaymakam doğru söze ne denir deyip teşekkür etmiş hoca.

Müslüman yaptığı hiç ibadeti ve günahı küçük görmemelidir. Kuran okuyan bir Müslüman, secde ayetini okuyup secdesini yaptığı anda, şeytan ağlayarak uzaklaşır. Vay der! Âdemle ben secde ile eme olunduk. Âdem secde yaptı ben ise, İsyan ettim. Bana cehennem ateşi, ona da cennet vat olundu, dermiş.

Birisi gelip peygamberimizden “yatacağında veya bir iş yapacağında kendisine bir dua öğretmesini istedi. Peygamberimiz de ona “kul ya-Kâfir un” süresini önerdi. Çünkü bu sürenin  “inzal olunmasına sebep” Kâfirler, peygambere bırak tuttuğun davayı, biz sana istediğin kadar mal, servet verelim. Kızlarımızdan dilediğini seninle evlendirelim. Seni kendimize lider seçelim. Bunları kabul etmezsen, gel sen bizim ilahlarımıza bir sene tap, bizde senin ilahlarına bir sene tapalım. Hayırlı hangisi ise, hepimiz onda karar kılarız ”dediler. Bunu üzerine Allah buyurdu ki” Deki, Ey cahiller! Allah’ı bırakayım da sizin emrettiğiniz tanrıya mı, kulluk edeyim  “buyurdu. “Kâfirler cehennemde şeytanlarla, müminler ise, cennette hurilerle evlenecekler,”denmiştir. Allah, kulum mağfiret için bana dua ederse, ben ellerimi kaldırıp mağfiret isteyen kulumu affetmezsem hicap duyarım. Onu red etmekten hayâ ederim.”buyurdu. Böyle biri için Melekler Yarabbi o mağfiret ehli değildi, dediler. Allah buyurdu ki, lakin ben takva yâda ehilim, mağfirete de ehilim. İşte sizi şahit tutuyorum ki ben onu mağfiret ettim. Buyurdu. Peygamberimiz “Bir sabah namazı sonrası camide, sahabelerle hasbıhal ederken Kendisine dünyadan üç şeyin sevdirildiğini söyledi.” Onların da “Kadın, güzel koku ve gözümün nuru namaz” buyurdu.


Ebubekir konuşmasında” Malımı Allah yolunda sarf etmeyi, Kızımı peygamberle evlendirmeyi, Peygamberin yüzüne bakmayı severim” dedi. Hz. Ömer ise,” her zaman iyiliği emredip kötülüğü men etmeyi, zalimleri cezalandırmayı, insanlar arasında adaleti gerçekleştirmeyi severim.”dedi. Hz Ali de” peygamberle savaşa katılmayı, önünde ölünceye kadar çarpışmayı, misafirleri evimde ağırlamayı, ilim öğrenmeyi severim” dedi. Osman da” Sabah akşam kuran okumayı, Kuranı yazıp her şehre dağıtmayı, malımı fakir fukaraya dağıtmayı severim” dedi. Âlim ilmine, abit de ibadetine güvenmemelidir.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.