Recent Comments

CUMADA ÇIKAN SESLER NEREDE?


Nerede her Cuma çıkışı yükselen sesler? Bu iktidarla birlikte kesilmiş oldu. Bu seslerin sahipleri paraların altında kaldı. Bu iktidarla, en fazla Bizans eserleri ihya edildi. Eğitim seviyeleri düşmüş, Öğrenciler arasında sığara eroin ve çeşitli uyuşturucu madde kullanımı ilkokul öğrencisine kadar yayılmıştır. Gençler, kozmopolit olma yaşamına alabildiğine rağbet görtermiştir. İktidar bu günahlarını gizlemek için her sokak başına imam_hatip ve her cami altını Kuran Kursu açmıştır. Bu ati de bir başka bir felaket olacaktır.

Toplumda güzel insanların yetiştiği yerler olan İmam-Hatip okulları, böylece büzüşmüş okullar olacaktır. Kurtuluşu İnananlar, bir başka baharda, bir kurtarıcıyı bekleyeceklerdir. Sorun ve felaket, yetki sahiplerinin evrendeki ahenge göre değil, kalplerini dolar ve hırsızsızlığa açmasından doğmuştur. Son zamanlarda toplumun yozlaşmasında siyasetçilerin ülke yerine kendilerine oy getirecek plan ve projelere öncelik vermesinden doğmuştur.  Ailelerin çocuklarıyla yeteri kadar ilgilenmemesi inançları zayıflatmıştır. Böylece ideal sahibi olmayan gençler şeytana tapınma,  Ona ibadet etme, batıla rağbet edilecek bir meta haline gelmiştir. Zamanımızda batıl inanç ve davranışlara rağbet etme, hız kazanmış ve gençler arasında yayılmıştır. İktidar dindar gençlik yetiştireceğim diye, devleti alt üst yaptığı gibi eğitimi de rahat bırakmamıştır. Rahmetli Ecevit döneminde Ankara’nın her mahalledeki evlerinaltı kiliyse çevrildiği, gençlere hiristiyanlık aşılandığı söz ediliyordu. Şimdi acaba misyonerlik çalışmalarına aramı verilmiştir, yoksa iktidar bu çalışmaların duyurulmasına mani mi olmaktadır? İnançlı ve inançsız, din konusunda gençliğin büyük bir kesimi bohem hayatını yaşamaya özlem duymuştur.

Bu yazımda gençler arasında, yaygın olan fakat günümüzde basında yer almasa da Satanizm inancı yaygınlık kazanmıştır. Bu inançtan söz edeceğiz. Kısaca bu inanç sistemi, şeytana inanma, ona tapınma ve onu ilah kabul edip ibadet etmeye dayanır. Yani dine ve dinden gelen her kutsal şeye düşmanlık yapmayı ve ona karşı olmayı amaç edinmiştir. Bu inanç sistemi, bedeni zevk ve istekleri kutsallaştırmıştır. Bedeni zevk ve istekleri gerçekleştirmek için her çeşit yolu mubah görür. Şeytana inanıp ona tapınanlara “Satanist” denir. Satanizm bir çeşit Allahsızlıktır. Bütün ilahi dinlere ve insanların kutsalına hakaret etmeyi, onlardan öç almayı temel noktası yapmışlardır. Satanistler, şeytanın özelliği inatcılık, isyanı ve cana kıymayı kutsallaştırmışlardır. Mutlaka bunları ibadet olarak kabul etmişlerdir.
Satanizmin arka planında ortaçağ Kilise hegemonyası ve din adamlarının insanlara karşı lakayt ve özen göstermemesi yatmaktadır. Ortaçağda, Batıda sayısız ilim adamları kilisenin emriyle ya giyotine gitmiş, ya da yakılmıştır. Kilisenin ürettiği kötülükler ve zulümler insanları, Allah’tan uzaklaştırmış, Onun adına şeytana ibadet yolunu açmıştır.  Fakat günümüzde böyle şeylerin olmamasına karşılık, gençleri bu inanca yönelmesi neyle açıklanır?

 Kuran, bazı din adamları için “Rahmanın dinini, şeytanın dini haline sokuyorlar” buyurur. Dinin dünyaya alet edilmesi, batıl inançları beraberinde getirmiştir.  Ayetlerde “Şeyatin” sözcüğü geçer. Şeytanın çoğulu olup şeytanlar demektir. İnsan ve cin şeytanlarıdır. İlahi mesajlara, sağduyuya dayanan yorumlara sırt dönerek, kendi nefisleri yönünde ayetlere yorumlar yapanlar kast edilmektedir. Bu Kuranda ”Resulüm görmedin mi? Biz kâfirlerin üzerine kendilerini iyice isyana sevk eden, şeytanlar gönderdik.” Meryem ayet 83.Bazı bilginler insanları, İslam’dan ve Allah’ın kitabından uzaklaştırmışlardır. Kuran ve akıl yerine başka şeyi baş tacı edinmişlerdir. Akıl da Allah’ın ayetlerindendir. Fakat her şeyi açıklamaya akıl yetmez.  Meryem süresi 69”...Sonra her milletten rahman olan Allah’a en çok asi olan kimseleri, çekip ayrıcağız.”  Buyrulur. Ayette “İnsanları Allah’la aldatmayın” denmiştir. Şeytanın metodu ”İnsanların kalbine şüphe sokarak, Allah’a inanmamayı ve Ona ibadetten alıkoymaktır.   İnsanlar, dindar desinler diye huşu içinde namaz kılıyor görünerek riyakârlık yaparlar.bu da gizli şirktir.

 Hıristiyanlar “Hz. İsa’ya” gereğinden fazla sempati ile yaklaşarak, ilahlık payesi vermişler, yoldan çıkmışlardır. Satanizm, Firavunluğun modern yorumudur. Ankebut süresi” Şeytan evliyasından bahsedilir Şeytan evliyasına teslim olursanız, karadut ihanetine uğrarsınız” denilir.  Karadut bir örümcek türüdür. Kuran aklını kullanmayanların “ Şeytanın tuzağına düşeceğini” bildirir. “Aklınızı işletmezseniz,  üzerinize şeytan pisliği yağar” buyrulur.  Kuranın sonu  “Nas süresi” insan ve cin şeytanlarından, Allah’a sığınılmasını emreder. Bakara suresi/44 “Ey bilginler! Sizler kitabı okuduğunuz halde, insanlara iyiliği emredip kendinizi unutuyor musunuz? Aklınızı kullanmıyor musunuz?” buyrulur. 

 Bu gibi Batıl inançlardan gençliğimizi korumak için, onlara sağlıklı bir dini eğitim verilmeli, onlar yalnızlığa terk edilmemelidir. Onlara sabrı, kendine güvenmeyi, zorluklarla savaşmayı ve sorumluluk almayı aşılamalıyız. Yaşadığımız hayatın bir amacının olduğu, ölümün bir yok oluş değil, yeni bir yaşamın başlangıcı olduğu bildirilmeli ve öğretilmelidir. İnsanın bir gayesinin bulunduğu, aklını kullanması öğüdü verilmelidir. .

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Tebrikler cok guzel yazmisiniz malesef insanlari kandiriyorlar.

    YanıtlaSil