Recent Comments

BOZKIR KENT KONSEYİ



  Uzun zamandır sürekli yazdığım veya yazmaya çalıştığım! Bozkır Kent Konseyinin yeni dönemde Bozkır Belediyemiz bünyesinde kurulması ve aktif olarak çalışmalara başlamasının, Bozkırımız ve Bozkırlımız için olmazsa olmazlarımızdan olduğuna inanıyorum. 30 Mart sonrası yeni meclisin ve başkanın oluşması ve yeni Büyük şehir belediyesi yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte, Kent konseyinin kurulmasıyla halkın yönetime katılması sağlanıp, işlerin, düzenli yürümesi kolaylaşması sağlanmış olacaktır. Her kurum ve kişinin, Bozkırın yeniden dizayn edilmesinde fikrini söylemiş, yapılanlar ve yapılacak olanlar da halkın bilgisi dâhilinde içine sinmiş ve benimsemiş olacak, Birlikte Bozkır olunacaktır.


Bozkır merkezde 6 tane STK mız var; Ziraat odası, Esnaf ve sanatkârlar odası, Şoförler ve otomobilciler esnaf odası, Motorlu taşıyıcılar kop, Esnaf, kefalet kredi kop, Oto sanayi sitesi kop. Ayrıca Bozder (Bozkır tarih ve tabiat araştırma yaşatma derneği) Kanaat önderleri Muhtarlarımız, Ayrıca Bozkır yerel basınımız, Bozkır için kafa yoran düzenli ve sürekli fikirleri olan yazarlarımız var onlarında katılımı sağlanacak.
Ayrıca İstanbul, Ankara, Konya da yaşayan, Bürokraside, sanatta, siyasette, sporda ve ticarette başarılı olmuş, Vakıf ve Derneklerinde olacağı Bozkır için söyleyecek sözü fikri olan kimselerinde bu konseyde olacağı bir nevi Bozkırlılar istişare kurulu veya oluşumu olacaktır.
Kent Konseyi’nedir? Tanımı ve görevleri; TBMM tarafından 03.07.2005 tarihinde kabul edilmiş olan 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 76. Maddesi’nde belirtilmiştir. MADDE 76.Kent konseyi, kent yaşamında; kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışır.

Belediyeler kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, noterlerin, varsa üniversitelerin, ilgili sivil toplum örgütlerinin, siyasî partilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının ve mahalle muhtarlarının temsilcileri ile diğer ilgililerin katılımıyla oluşan kent konseyinin faaliyetlerinin etkili ve verimli yürütülmesi konusunda yardım ve destek sağlar.

Kent konseyinde oluşturulan görüşler belediye meclisinin ilk toplantısında gündeme alınarak değerlendirilir. Kent konseyinin çalışma usul ve esasları İçişleri Bakanlığınca hazırlanacak yönetmelikle belirlenir” demektedir.

Kent Konseyi çalışma gurupları ise şu şekilde oluşturulabilir; Eğitim Çalışma Grubu, Sağlık ve Çevre Çalışma Grubu, Sosyal Konular Çalışma Grubu, Spor Çalışma Grubu STK Kapasite Çalışma Grubu, Turizm Çalışma Grubu, Tüketici Hakları Çalışma Grubu
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.