Recent Comments

Kütüphanemizde Okuyucu Sayısında Artış Devam Ediyor


İLÇE HALK KÜTÜPHANEMİZDE OKUYUCU SAYISI VE ÜYE SAYISINDA ARTIŞ DEVAM EDİYOR.

2013 yılında yenilerek okuyucuya daha iyi bir hizmet veren Kütüphanemiz üye sayısı ve okuyucusuyla sayısını artırmakta. 

Konuyla ilgili Kütüphane Müdürü hemşerimiz Murat AKMAN dan aldığımız bilgilerde Eylül-2013 tarihinde yenilen ve büyük bir onarımdan geçen Kütüphanemizde her geçen gün okuyucu ve üye sayısında artış devam etmekte olduğunu bildirdi.

2010 yılında göreve başladığında 460 üye sayısı olduğunu 8500'e yakın kitap bulunduğu, şimdi ise 2013 yılı sonu itibariyle üye sayımızın 1233 üyeye ulaştığını, yeni gelen kitaplarla da 10.000'e yakın kitap bulunduğunu ayrıca her ay süreli yayın çeşidi olarak da 30 yakın dergi geldiğini bildirdi.

2011 yılı sonu itibariyle ödünç kitap alıp okuyan okuyucu sayısının 480 olduğunu ama şimdi 2013 yılı itibariyle 2316 kişinin kitap okuduğunu söyledi. İleri ki günlerde sayın Kaymakamımızın da destekleriyle internet merkezi kurmak için müracatlarını yaptıklarını ve inşallah bu yıl içerisinde 6 adet masaüstü bilgisayarında Kültür Bakanlığımızca gönderilerek Bozkır Halk Kütüphanemize internet salonumuzun da faaliyete geçirmeyi düşünüldüğünü belirtti.

Kütüphane Müdürü Murat AKMAN ayrıca kütüphanelerin sadece yazılı ve basılı belgelerin bulunduğu araştırmaların yapıldığı ödünç kitapların verildiği ve internet hizmetinin verildiği kurumlar olarak değil, birçok kültürel etkinliğin de yapılması gereklen bir kurum olduğunu söyledi ve kütüphanemizi tanıtmak amacıyla her türlü konferans, sergi vb. etkinliklerinde kütüphanelerimizde yapılıp vatandaşlarımıza kitap okuma ve kütüphane sevgisinin aşılanması gerektiğini belirtti.

Sırıstat Haber Merkezi: Yakup  Çetin

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.