Recent Comments

BOZKIR ORTAK SEVDAMIZ


BU KAHVALTI, BOZKIR ÇALIŞTAYINI KURAR!

12.04.2014 Günlerden Cumartesi sabah:9.00 Bu tarihi günü önemsiyorum. Bu gün geçmişte Babaları Seyyar satıcılık yaparak, sezonluk şeftali, kaysı, armut bahçelerinde işçilik yaparak yaşamlarını sündürmek zorunda kalan bir kuşaktan, eğitimli, kültürlü artık ülkenin yönetimine katkı sunan, halk tabiriyle mürekkep yalamış, dirsek çürütmüş, Bozkır çocuklarının bir arada kahvaltı masasında metropol şehir İstanbul’da birbirlerini tanıma tanışma imkanı buluyorlardı.

Hasırlı lokantasında, Bozkırlı işadamlarımızdan aynı zamanda 2013,2014 dönemi Bozkır Beyi seçilen Bozkır/Taşbaşı köyünden Nevzat Sak Beyin sponsorluğunda, Bozkırlılar derneği organizasyonunda gerçekleşen yoğun bir kalabalığın katılımıyla samimi, içten bir kahvaltıydı.

Bu anlamlı güne Bozkır dan iştirak eden, Kaymakamımız Mustafa Dündar Bey, dünyaca ünlü belki de gelecekte ABD başkanı olması muhtemel Dr. Mehmet Öz’ün Babası, Bozkır sevdalısı, örnek insan, Dr. Mustafa Öz de bu anlamlı günde yerini almıştı. Bürokrat, Akademisyen, Hâkimler, savcılar, Albaylar, Emniyet müdürleri, Avukatlar, mühendisler, Doktorlar, Mali müşavirler, Öğretmenler kısacası Bozkırın Akil insanları hepsi oradaydı.

Bozkırlılar vakıf başkanı ve yönetimi, Dernek başkanlarımızın tamamı eksiksiz olarak yerlerini almış hepsi tek renk kırmızı beyaz renkte kravatlarıyla bir takım olduklarını gösteriyorlardı. Söz üstadı Ahmet Özkan’ın sunumuyla programın akışı devam ediyordu.

U masa etrafında yan yana diz dize dizilen Bozkır evlatları oturduğu yerden sırayla kısaca kendilerini takdim ediyorlardı; Bu takdimlerden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Albay Abdullah Yiğit diyor ki görev yaptığım yerlerde ve yaşamımda şu üç şeye çok dikkat ediyorum; 1-Bulunduğum her yerde her Bozkırlıya sahip oldum 2-Görev için gittiğim her yerde oradaki Bozkırlıyı buldum 3-Yıllık tatilimin 10 gününü Bozkırda geçiriyorum. En can alıcı anlamlı sözü sizlerde her yıl tatilinizin 10 günlük kısmını eşiniz ve çocuklarınıza rağmen Bozkır’da geçirmeniz! Bu anlamlı duygu yüklü samimi arzular ayakta alkışlanır.

Yine İBB imar müdürlüğünde kontrol mühendisliği yapan bayan, her Bozkır konuşmalarında köydeki babaannemin evini hatırlıyorum, rüyalarımda görüyorum. Ailemden şunu istedim ben ölünce köyümün mezarında yatmak istiyorum. Varın gerisini sizler düşünün!

Akisse den bir polis kızımız yanında İstanbul da emniyette şube müdürünü olan eşinde kahvaltıya getirmiş, eniştemiz kendisini takdim ederken evlendiği günün tarihini vererek O günden itibaren bende sizler gibi Bozkırlıyım diyordu. yine Yalıhüyük’ten hemşire olan bir bayan ben Yalıhüyük’üyüm ama kendimi Bozkırlı hissediyorum gerçek bir Bozkırlıyım.

İstanbul, Harmanpınar dernek başkanı Mehmet Sayın bey sizlere iddialı bir şey söylüyorum; 11 Mayısta Belgrat ormanlarında geleneksel piknik günümüz var hepiniz davetlisiniz O gün vereceğimiz pilavın eti, bulguru, yufka ekmeği, tereyağı, turşusu Bozkırdan köyümden geliyor, iddia ediyorum bu pilavdan yiyen 10 yıl gençleşir. Sizleri 10 yıl gençleşmeye, bu pilavdan yemeye davet ediyorum. Müthiş bir alkış tufanı!

Günümüzde lobicilik çok önemli, basında, iletişimde olmak önemli, örgütlü toplum olmak çok çok önemli. Bozkır kimliğinin önemi ve hassasiyeti gelecek kuşaklara çok iyi anlatılmalı, Bozkır ve Bozkır kimliği hak ettiği yerde olmalı ve yerini almalı bunun için gayretli olmalıyız. İstanbul, Ankara, Konya dahası Bozkır dışındaki insanlarımızla gönül köprülerini kurmalıyız.

İstanbul Bozkır ve Çevresi Derneğinin bu başarılı Organizasyon çalışmasından dolayı, tüm emeği geçenlere o gün orada olarak ben yoksam bir eksiğiz diyerek orada bulunan tüm katılımcılara, Bozkır sevdalılarına teşekkür ediyorum. Saygılarımla Nuri YÜCEER



Haftanın Sözü: Tek taşla duvar olmaz, Tek çiçekle bahar gelmez.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.