Recent Comments

Müdür Torus 9.Avrupa Aşı Haftası Mesajı Yayınladı



İlçe Sağlık Müdürü Dr.Bora TORUS'un konu ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde; Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi,2005 yılından 2014 yılına kadar aşılamanın desteklenmesini savunmak amacıyla 9 defa 'Avrupa Aşı Haftası'etkinliğini düzenlemiş olup,ülkemizde bu etkinliğe her yıl katılmaktadır.

DSÖ Avrupa Bölgesi bu yıl 22-26 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenmesine kara verilen 9.Avrupa Aşı Haftasın da 'Bağışıklamanın önemine vurgu yapılarak farkın dalığı ve aşı kapsayıcılık oranlarını artırmak,olarak belirlenmiştir. 

9.Avrupa Aşı Haftası etkinlikleri ile 'aşılama' konusunda sağlık personelinin duyarlılığının ve toplumun farkındalığının artırılması yolu ile 5 yaş altı grubun tamamının taranarak eksik aşıların tamamlanması ve erişkinlerde deaşılanma talebinin artırılması hedeflenmektedir.

Aşılar sadece çocuklar için değildir.Nasılsa çocuklukta aşı oldum demeyin. Bağışık olmayan tüm yetişkinler yaşlarına uygun olarak tetanoz,difteri,grip hastalıklarına karşı aşılanmalıdır.

Bazı hastalıklar için risk grubunda kabul edilen erişkinler de sağlık kuruluşlarına başvurarak yapılması gereken aşılar konusunda bilgi edinme Aşı uygulamalarını Aile Sağlığı Merkezlerinde,Dispanserlerde ve Hastanelerde ücretsiz olarak yapılabilmektedir.

Sizlerden beklentilerimiz; Çocuklarımızın aşılanmasını sağlayalım,aşılanma şansını kaçıranlar varsa aşılanmaları için sağlık kuruluşuna götürelim. Sağlıklı bir toplumun gereği için aşılama hizmetinin vazgeçilemez olduğu bilincini tüm kesimlere ulaştıralım. Aşılama ile sağlıklı bir geleceğe doğru çocuklarımızla birlikte sağlıklı adımlar atalım. Erişkinlerde ve risk gruplarındaki bağışıklama çalışmalarını destekleyelim. 

İlçe Sağlık Müdürü Dr.Bora TORUS
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. dokror bora bey tanımadığım türkiyemizin en nadide doktorlarındandır, hem bilgisi, hem saygısı hemde aşılama çalışmalarında türkiyenin ve konyanın geleceği için çalışan, son derece çalışkan doktorlarımızdandır, prof. dr. muammer avcı

    YanıtlaSil