Recent Comments

Kutlu Doğum’a Bayanlardan yoğun ilgi


Bozkırlılar İlim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından 28.04.2014 Pazartesi akşamı ilçemizde düzenlediği kutlu doğum programına kadınların yoğun ilgi göstermesiyle salon doldu taştı.

Bozkırlılar İlim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı 28 Nisan 2014 Pazartesi akşamı Bozkır Belediye Yeni Düğün Salonunda bayanlara özel kutlu doğum programı düzenledi.

Programda Bozkırlılar Vakfının Kız Öğrenci Yurdunda kalan Bozkır İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile yurt yöneticileri konuşma yaptılar. Program İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlamasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu.

Bozkırlılar Vakfının Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler ile yurt yöneticileri Kutlu Doğum’a katılan bayanlara, Kutlu Doğum Haftasının 1443. Yıldönümü Mekke-i Mükerremede doğumu ile kâinatın efendisi, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in hayatını ve yaşamını anlattılar. Peygamber efendimizin hayatını anlatan öğrenciler, şiir ve ilahiler söylerlerken davetlilerin oldukça beğenisini kazanırken, duygulu anlarda yaşandı.

Öğrencilerin birbirinden güzel anlatımlarıyla olsun, Kur’an-ı Kerim okumalarıyla olsun, şiir ve ilahileriyle olsun geceye katılan davetlilerin beğenisiyle program son buldu.

Programda görev alan öğrencilere Bozkırlılar Vakfı Genel Merkezi tarafından gönderilen hediyeler takdim edildi.

Programın ardından, Bozkırlılar Vakfı Bozkır temsilcisi Mehmet Özakan gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamasında: “Kutlu doğum programında, bayanlara organize edilen bu programda solunun dolup, taşmasından memnun kalarak çok mutlu olduk” diyen Özakan; solunun dolu olmasının peygamberimize olan sevgimizden kaynaklandığını ifade etti.

Daha sonra Mehmet Özakan, muhabirimize Bozkırlılar Vakfının amacı ve gayesinden de bahsederken, konuşmasını şöyle tamamladı: “Her çocuk Müslüman olarak doğar, eğerki anne ve baba çocuğunu İslami terbiyesi ile yetiştirirse İslami yaşar, İslami olarak yaşayan da Müslüman olarak ölür. Müslüman olarak da ölen kişi, Cenabı Allah’ın sevgilisi olarak Cennete ve cemaline layık olur. Bunun için hep beraber gayret edelim doğduğumuz gibi yaşayalım. Bu duygu ve düşüncelerimizle, Bozkırlılar Vakfı olarak Kutlu Doğum Haftasında Vakıfımız her yıl bayanlara özel program yapıyor. Bu programa katılan Annelerimiz ve bacılarımız, bu programlardan bir kelime öğrense ve çocuklarına öğrendiğini aktarırsa ne mutlu olur” dedi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.