Recent Comments

NEREDE KALMIŞTIK!...


Seçimler öncesi adaylar açıklandıktan sonra yazılarımı bir süre kestim.

O günlerdeki yazılarımda mesajı verdik. İstedik ki, adaylık ve seçim çalışmaları içinde ayak bağı olmayalım dedik ve bir süre ara verdik.

Seçim öncesi yazılarımızda iktidar partisi belediyesi olmaz ise hizmet gelmez propagandası yapılıyor, bunun doğru olmadığını, halkın iradesiyle gelen her belediye başkanına devletin yardım etmesi gerektiğini belirtmiştik.
Nihayet denildiği gibi bu sefer iktidar partisi belediye başkanı koltuğa oturdu.
Geçtiğimiz günlerde Bozkır ziyaretim esnasında hayırlı olsun ziyaretinde bulundum. Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün ile daha yakından tanışma, konuşma fırsatı buldum. Kendisini bir kez daha kutlar Bozkır’ımıza hayırlı olmasını dilerim.

Seçim öncesinde dediğimiz gibi iktidardan olmaz ise hizmet gelmez propagandası öne çıktığı gibi aldığımız bilgilere göre, yaşlı insanlar bile bizzat aranıp AK Partiye oy vermezseniz yaşlılık maaşınız kesilir gibi propagandalar yapılmış doğruysa!.. Bu ve benzeri propagandalar yapıldıysa hiç uymamış, halkın iradesi kilitlenmiş!...
Neyse seçimler geçti bir şekilde yapılan propagandaların etkisi, dağıtılanların ve v.s etkisi birde başbakanın istiklal mücadelesi politikası seçimlerin seyrini değiştirdi yeni başkanlar koltuklarına oturdu.
İBRAHİM GÜN’Ü AĞIR BİR YÜK BEKLİYOR
İbrahim Gün Bozkır Hacılar köyünden Konya’da ikamet edip ticaret yapan ve il genel meclisi üyeliği yapan belediyeciliğin içinden gelen bir hemşehrimiz.
İbrahim Gün omuzunda ağır yüklerle oturdu koltuğa!...
Bir; öncelikle farklı bir partinin ve dar imkanlara göre eksikleriyle birlikte başarılı bir başkandan devraldı koltuğu. Farklı bir partinin belediye başkanından devralması, kendisinin iktidar partisi belediye başkanı olması yükünü birkaç kat daha artırdı!...
İki; yıllardır ve seçim öncesi Bozkır’lı belediyenin bir iktidar partisinden olmazsa olmazı olarak görüldü, öyle pompalandı, vatandaş dolduruldu, beklentileri en üst seviyeye çıkarıldı. Her Bozkır’lı iktidar partisi belediyesi özlemiyle bu günleri bekledi!...
Üç; Bozkır’lı belki ne yapılıp ne yapılamayacağını düşünmeden hep iktidar partisi belediyesi olsun derken, en büyük beklentisi göçün durması, Bozkır’ın kurum ve kuruluşlarıyla, insanıyla boşaltılmamasıdır. Eğer doğru işler yapılamaz ise büyük bir hayal kırıklığı yaşayacaktır Bozkır’lı!...
YENİ BAŞKAN İBRAHİM GÜN’E DÜŞEN GÖREV!...
İbrahim Gün başkanlık koltuğuna otururken iktidar partisinin belediyesi olmasıyla ağır bir yükle geldiğini söyledik.
Bir; Öncelikle yaptı mı bilmiyoruz, şu ana kadar bir haber almadık seçim öncesi yazılarımızda da dile getirmiştik, rakip diğer siyasi parti adaylarıyla bir helalaşma toplantısı yaparak görüş ve düşüncelerini alıp ortak noktamız Bozkır mesajını vermelidir.
İki; İstişare müessesesini iyi işletip siyasi duruşu ne olursa olsun Bozkır hakkında fikir sahibi olanlarla ortak noktalarda birleşme ortamı aramalıdır.
Üç; Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve yurt dışında bir kol edinmelidir. Danışmanlık veya yardımcı şeklinde dışarıdaki Bozkır’lı ile irtibat kurmalı ve programlanmalıdır. Dışarıdaki Bozkır’lı; STK, işadamı, siyasetçi, bürokrat, yazar v.s kesimleri bilgilendirmeli, fikir alışverişinde bulunmalı, varsa proje çalışmalarını yapılacak programlarda sunulmalıdır.
Bozkır’dan göçü önleyecek ve geri göç alacak proje çalışmaları yaparak beklentilere cevap verme yollarını aramalıdır.
BOZKIR VE BOZKIR’LI AĞLAMASIN
Geçtiğimiz yıl “Bozkır ağlıyor” yazımız büyük ilgi görmüş siyasilerin bile konuşma metni haline gelmişti.
Bozkır; yeni partisiyle, iktidar partisiyle, yeni başkanıyla artık ağlamasın diyoruz.
Doğru projelere, doğru işler yapılmaz ise sadece yardım ve göz boyama işlerle geçiştirilirse Bozkır ağlamaya devam eder.
Henüz başkanın ne yapacağını görmek, bir şeyler demek için çok erken. Bir şeyler söylemek için yaklaşık bir yıla ihtiyaç vardır.
Bizde doğru yaptığı işlerde her zaman yanında olacağız.
Bozkır için her yapılan işlerde, şimdiye kadar olduğu gibi kendi adıma köşemde ve gazetemiz Bozkır Postası olarak doğru yapılan işlerde yanında olacağız. Yanlış, eksik ve göz boyama işler yapılıyorsa en şiddetli bir şekilde karşısında olacağız.
Sadece karşı çıkmak için değil, yanlış olduğunu yazdığımız gibi nasıl olması gerektiğini de anlatacağız.
Her zaman “Doğrudan yana taraf olduk” güçlüden iktidardan veya muhalefetten yana değil. Gene aynı mihvalde devam edeceğiz.
Bozkır için doğru bir şey yapılıyorsa alkışlayacağız, tebrik edeceğiz, “oy vermezsen maaşın kesilecek” diye oy baskısının hesabını da soracağız, çalışma diye göz boyanıyorsa tüm çıplaklığıyla ortaya koyacağız. Korku siyasetine kurban gitmeyeceğiz.
Ben Mehmet Ceylan; Bozkır için gerek TV ekranlarını, gerek köşe yazılarımı herkes biliyor. Bozkır bir sevdadır benim için. İmkanların uzaklara savurduğuna bakmayın. Ecdadın vicdanımıza hesap soracağını idrak edenlerdenim. Bozkır bitmesin, ağlamasın diyenlerdenim, boş verin Bozkır bitmiş diyenlerden değilim!...
Selametle!....
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.