Recent Comments

VURUN AMA ÖLDÜRMEYİN.

  27 yaşında evli ve 2 yaşında bir çocuk babası var. Okumamış yahut okuyamamış, gurbete de gitmiş ama tutunamamış dönmüş gelmiş yurduna. Köylerde  yaşam için gelir kaynağı üretmek neredeyse imkansız olunca Bozkır da bir ev tutup bulduğu her işte çalışmaya başlamış. Amelelik yapıyor,reşberlik yapıyor,cüz i sermayesi ile ticaret yapmaya çalışıyor. Kısaca ekmeğini taştan çıkarmaya başlıyor. Sadece bir kişinin hikayesi değil bu Bozkırda bu şekilde yaşayan onlarca insan var.

Geçtiğimiz haftalar bereketli yağmurlarla birlikte  çorak arazilerin insanlığa verdiği güzel nimetlerden olan mantarlardan toplayıp satmaya çalışıyor.  Daha sabah olmadan evinden çıkıp mantar aramaya gidiyor.Üç defa mantar toplamış,kilosu 10 tl den 10-12 kg arasında mantar satmış bir hafta boyunca. Son olarak 8 kg kadar mantar toplamış ve satmak için Bozkır da yol kenarı bir kaldırıma  bir leğen ve bir teraziden oluşan tezgah kuruyor. Öğle vakti birkaç kg satıyor, tam satışın hızlandığı zamanda ise zabıtalar gelip  “burada satış yasak ancak sebze pazarında satış yapabilirsin” diye tezgahı toplatıyor.  Öğleden  akşama kadar sebze pazarına kimse girmeyince mantarlar elinde kalıyor…. Bir baba için eve elinde poşetlerle çocuğuna alacağı küçük bir hediye ile dönmek ile eli boş dönmenin ne demek olduğunu bilmeyen çok insan olduğuna eminim.

Malum yeni belediye encümeni karar alıp esnafların kaldırım işgaline son verdiler. En azından şimdilik öyle görünüyor. Vatandaş bu halden çok memnun. Olmayan kaldırımlarda kesintisiz yürü yemesek de  elbet yürüyeceğimiz günler gelecektir ; yeter ki fire verilmesin.İşte bu gerekçe ile yerinden kaldırılmıştı  mantar satan genç baba.

Bir an Konya'nın en dar ve en işlek caddelerinden biri geldi aklıma. Aziziye camisinin orası, esnaf kaldırımda,  domates biber satan kadınlar kaldırımda, insanlar yollarda araçlar yollarda. Kaosun düzeni tıkır tıkır işliyor. Konya da, büyükşehirde…

Sebze pazarına Cuma günü haricine yıllardır kim girmiş . Bu kararı alan encümenlerimiz en son ne zaman girmişler sebze pazarına?Toplumun öyle  bir alışkanlığı henüz yok iken bu insanları sebze pazarına yönlendirmek bir zamanlama hatası olur. Bu benim görüşüm ve çözüm önerimde şudur. Bu insanları kule yerine yönlendirmek orada bir düzen belirleyip  belediye başkanımızın vadettiği yeni ve düzenli  sebze pazarı yapılana kadar bu insanlar burada satış yapabilirler. Bu sayede iş yerleri  çok geride kalan eski buğday pazarı esnafı da biraz hareketlilik yaşar.

Netice de olmayan boş kaldırımlar,kule yeri esnafına hareketlilik ve evine poşetle dönen baba…

NOT:  belediye encümeninin şehir içerisinde ki  kavak ağaçlarının kesilmesi yönünde de bir kararı vardı.  Demek ki kavak ağaçlarına güç yetmiyormuş. Geçtiğimiz dönem halkımıza hizmet veren belediye başkanı da başaramadı bu kavakları kesmeyi bu dönem hizmet verecek olan başkanında başarabileceğine umudum yok maalesef.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.