Recent Comments

Gurbetçiler Gitti Bozkır Boşaldı


Bayram öncesi başlayan hareketlilik Bayramdan sonra yerini yine sakinliğe bırakarak, Bozkır esnafı ve halkının yine kendi kendine kaldığı görülüyor.

Yurt içindeki ve yurt dışındaki gurbetçilerimiz, misafirlerimiz Ramazan Bayramın da Bozkır’a hareketlilik kazandırmıştı. Bayram öncesi ve hemen sonrası ilçemizde yaşanan yoğun nüfus hareketliliği, yerini bu günlerde sakin bir ortama bıraktığı görülüyor.

Bu sakinlikten en çok etkilenen ise yine Bozkır esnafı oluyor. Bozkır’a en çok paranın girdiği ayların ise temmuz ve ağustos aylarının olduğu aylar olmasına rağmen, bu yıl bu aylarda beklenenin tam tersi olduğu da görülüyor. Temmuz ayının Ramazan ayına denk gelmesi ve ağustos ayının da Cumhurbaşkanlığı seçimlerine denk düşmesi nedeniyle bu aylar ilçede para girdisini çok düşürdü. Sadece Bayram öncesi başlayan hareketlilik Bayramdan sonra yerini yine sakinliğe bırakarak, Bozkır esnafı ve halkının yine kendi kendine kaldığı görülüyor.

Her yıl temmuz ağustos aylarında ilçemiz nüfusunda önemli bir artış sağlayan gurbetçilerimiz trafiği ile İstanbul'u aratmayan, her mahallesinden ve köyünden bir düğün sesi gelen, Bozkır yerini yine sessizliğe bürüdü.

Tatillerini Bozkır’da ve köylerde aileleriyle beraber geçiren gurbetçilerin ilçemizden geri dönüşleri üzerine sokaklardaki sessizlik gözlerden kaçmadı. Az sayıda emekli gurbetçinin kaldığını ve onlarında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı bu yıl erken geri döndükleri görülürken, Bozkır iyice sessizliğe gömülmüş oldu.

Bozkır esnafının da can damarı olan gurbetçilerin ilçemiz ve köylerinden geri gitmelerinden dolayı dükkânlarında sessizlik olduğu ve akşama kadar dükkânlarının önlerinde esnaflar siftahsız dükkan kapattıklarından dert yanar oldular.

Bozkır esnafı gazetemiz muhabirine şöyle konuştular: “Borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz. Bu yıl temmuz-ağustos aylarındaki beklediğimiz hareketliliği maalesef bulamadık. Allah yardımcımız oldun” diyerek yakındılar.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.