Recent Comments

İRADELİ BAŞBAKAN OL AHMET DAVUTOĞLU!...

İRADELİ BAŞBAKAN OL AHMET DAVUTOĞLU!...
Bu yazıyı yazdığımız an itibariyle AK Parti Konya milletvekili Ahmet Davutoğlu AK Parti Genel Başkanlığına ve Başbakanlığa aday olarak açıklanmıştır.
Açıklanış biçimi tartışılabilir. Aday, kendi iradesiyle kongrede aday olur teveccüh bekler. Fakat burada aday olmak değil atanma var. Kendi iradesi dışında bir iradenin ataması oldu. Yapılan temayüller ve istişareler sonrası Ahmet Davutoğlu, aday olarak gösterildi. Demokratik temayüllere ters olsa da Ahmet Davutoğlu aday.
Bu durum öncelikle Konya'lıları oldukça sevindirdi. Bende Konyalı olarak sevinenlerden biriyim elbette. Fakat ben ne olursa olsun Konya'lı başbakan olsun diye düşünenlerden değilim.
Aday olarak gösteriliş şekli ve Başbakanın aday göstermedeki kriteri iradesi kendi elinde olmayan bir aday görüntüsü verdi. Eğer iradesi kendi elinde olmayacak ise sevindiğimiz kadar da üzülmemiz gerekmektedir.
Başbakan'ın kendi iradesiyle makamının hakkını vermesini, yine Recep Tayyip Erdoğan'dan görevi devralan Konya'lı olan İstanbul Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın gösterdiği iradeyi göstermesini, gerçek kimliğiyle ve iradesini kullanmasını bekliyoruz.
Şimdilik belki konuşmak, fikir beyan etmek için biraz erken. Fakat aday olarak açıklanmasından sonra yaptığı konuşma hiç de iç açıcı gelmedi.
Emreden ve emri uygulayan bir düzenek gibi göründü. Görevi devralacağı Erdoğan ağzıyla konuşması o iradeyi gösteremeyeceğinin sinyallerini verdi.
Her şeye rağmen Babası Mehmet beyle aynı teşkilatı Milli Mücadele hareketi mensubu olmaktan şeref duyduğum, Selçuklu nesli Konya'lı bir başbakan görevini en iyi şekilde yapmasını arzu ederek hayırlı olmasını diyorum.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Ahmet Davutoğlu Başbakanlığa bir adım daha atarken akılları kurcalayan sorular yumağı da yok değil.
BİR; Ahmet Davutoğlu olarak kendi iradenizle ülkeyi yönetip, kararlarınızı verecek misiniz, yoksa başka bir iradenin emrini uygulayan uydu bir başbakan mı olacaksınız?
İKİ; AK Partinin hareket bütünlüğü diyerek, Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı dönemindeki seviyesiz siyasi üslup devam edecek mi? Kendiniz dışındaki tüm fikirlere karşı sert duruş ve söylemlerinizle, eleştirenleri dışlayacak mısınız?
ÜÇ; Paralel söylemleriyle ülkeyi kutuplaştırılıp, ayrıştırma, dışlama ve aynı sokağın insanları bölünmeye itilecek mi?
DÖRT; Erdoğan ve çevresinin menfaatlerine ter düştü diye Paralel yaftasıyla devlet içinde görev yapmış insanlara iddiası olup belgesi olmayan zulüm operasyonları devam edecek mi?
BEŞ; Karara bağlanmış olan geçtiğimiz yıla kadar emniyetin listesinde yer alan "Tevhidi Selam" terör örgütü ucu iktidar partisinden ve danışmanlardan bazılarına dokunacağı düşüncesiyle aklanmaya devam edilecek mi? "Tevhidi Selam" terör örgütünü aklamak adına adaletsizliğe devam edilecek mi?
ALTI; Paralel yaftası altında şimdiye kadar birçok riski alarak gerek terör örgütlerine, gerekse uyuşturucu baronlarına kök söktüren devletin memurlarına zulüm operasyonu yapılırken, PKK siyasallaşmasına devam edilecek mi?
YEDİ; Binlerce insanımızı acımasızca katleden bebek katilleri çözüm süreci adı altında taçlandırılmaya ve siyasi kimlik kazandırılmaya devam edecek mi?
SEKİZ; Düşünceniz çok doğru olmasına rağmen uygulamada olan eksiklikler giderilerek dış politika gözden geçirilip ülkenin dışarıdaki kaybolan itibarı yeniden kazandırılacak mı?
DOKUZ; Sadece bir kısım yandaşların kontrolüyle yapılarak toplum geneline yayılmayan, yandaşları zengin edip toplumu fakirleştiren ekonomi politikası devam edecek mi?
ON; AK Parti iktidarı döneminde asgari ücretli ile açlık sınırı, maaş ortalaması ile fakirlik sınırı arasındaki makas % 60 civarında açıldı. Kapitalizmin patronlar ve altındaki işçiler sınıflandırması uygulanmaktadır. Bu uygulama devam ederek bu makasın daha çok açılmasına müsaade edilerek, toplum ekonomik baskı altına alınmaya devam edecek mi?
ONBİR; Şu an yandaşlık ekonomisi ve parti kadroları içinde paraya, sefaya yoğunlaşan kadroyu temizleyecek, milli manevi değerlere bağlı bir kadroya yönelecek misiniz?
Kamuoyunun düşündüğü gibi uydu emireri bir başbakan değil iradesiyle hareket edip gerginlikleri ortadan kaldıran uzlaşmacı ve toplumsal, adaletin tecelli ettiği bir başbakanlık istiyoruz Ahmet Davutoğlu'ndan.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.