Recent Comments

DAVULUN SESİ HOŞ GELSİN ARTIK!....


Geçtiğimiz hafta yazımızda "Davulun sesi hoş gelmiyor" demiştik.
Bozkır ne durumda?
Soruyu sorduktan sonra kendimize davulun sesi hiç ve hiç hoş gelmiyor.
Her gün, her ay, her yıl eriyen tükenen sonu yok oluşa giden bir Bozkır'dan bahsediyoruz.
Bozkır'da yaşayan ve Bozkır dışında yaşayan Bozkır'lı seçimler öncesi avazının çıktığı kadar bağırdı iktidar partisinden başkan olsun Bozkır yatırım görsün diye!...
Evet 30 Mart seçimlerinde seçmen iktidar partisinden başkanı koltuğa oturttu.  İktidar partisinden belediye olduğu gibi partinin başına ve başbakanlığa da bir Konya'lı tabiri caizse bir kırlı, dağlı geldi. Ama ne yazık ki, Başbakan Davutoğlu Taşkent'ten, Hadimden bahsederken hiç Bozkırdan bahsetmedi. Halbuki seçim zamanlarında Davutoğlu'nu Bozkır başbakan gibi karşılamıştı.
Başbakanın ne yapacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz daha henüz erken.
Bozkır Belediye Başkanı  İbrahim Gün'ün samimiyetinden hiç şüphem yok. Mutlaka bir şeyler yapmak için kafa yorduğuna da inanıyorum.
Fakat sizin vizyon projeleriniz yoksa; samimiyet, iktidar partisinden olmak hatta başbakanın Konya'lı olması bir şey ifade etmez!...
Bundan yıllar önce sanırım 1991 yılı olacak Konya Ereğli'li olan Ali talip Özdemir Bakırköy Belediye başkanı olmuştu. Dernek yönetimi olarak kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştuk. Ali Talip Özdemir bize "Projeler hazırlayın onun üstünde çalışalım. Bir Bakırköy belediye başkanı Bozkırlılara ne yaparım diye düşünemez" demişti.
İşte asıl gerçek bu!.. Belediye iktidar partisinden olması, başbakanın Konya'lı olması bir şey ifade etmiyor. İhtiyaç olan projeniz olmadıktan sonra. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Bozkır için ne yaparımı düşünemez. Birde ne olursa olsun istemesini bilmeliyiz.
Süsleme cilalama yapılması proje değildir, yalnızca günü kurtarmaktır.
Seçimler geçeli yaklaşık altı ay oldu. Bu süre içinde bekledik geleceğe yönelik, davulun sesini hoş getirecek bir proje açıklanır mı diye fakat biz göremedik. Gazeteye yansımadı. Yapılması içinde bir adım görmedik.
Yurt yapabilirsiniz ihtiyaç, yapanlara teşekkür ederiz, dere kenarını güzelleştirebilirsiniz ihtiyaç, teşekkür ederiz, Pazar yerlerini düzenleyebilirsiniz ihtiyaç, teşekkür ederiz.
Ama bu yapılanların hepsi insanlar yaşarsa yararlı olur, yaşanmayan mekanlarda hiçbir yararı yoktur.
Yarınından endişeli olan Bozkır için göçü durduracak, ve göçü geriye döndürecek  projeler yapılmalıdır. Projeleriniz yoksa iktidar partisinden başkanlık olmasının hiç önemi yok. Birde gene söylüyorum belediye başkanı başka partiden diye iktidar köstek oluyorsa buda çok ahlaki değildir.
Yaklaşık üç yıl önce hatırlarsınız TV programımda canlı yayında Bozkır için öncelikli iki projeden bahsetmiştim. Kabul olur veya olmaz saygı duyarım ama araştırmalarım beni bu projelere götürdü.
Projeler hala güncelliğini koruyor.
Geleceğe yatırım olacak Bozkır için kurtuluş olacak göçü durduracağı gibi, göçü geriye getirecek projeler.
Bu proje başlıkları,
BİR; Gurbetteki  Bozkırlının tatil yapacağı ve yerli, yabancı turistleri çekebilecek proje!..
Gurbetteki Bozkırlı yılda bir kez tatil yapıyor. Burası benim memleketim diye geldiği zaman kalacağı rahat edeceği bir yeri yoksa ikinci gün Bozkır'ı terk ediyor. Halbuki doğa ve deniz tatilini yapma olasılığı olan bir bölgedeyiz.  Yapılacak çalışmalarla gene doğa, tarih ve deniz turizmi istenirse yaşatılabilecek turizmi canlandırabilecek bir konumdayız.
İKİ; Bozkırlının gurbetteki çalışma şekilleri gözden geçirilerek organize bazlı imalat işletmeciliği!...
Bozkırlı gurbette çokta bir fabrikaya bir işyerine girip çalışma yerine meslek öğrendikten sonra kendi atölyesinde kendine iş yapmayı seviyor. Eğer iyi organize edilirse organize bir proje olursa iş imkanları Bozkır için açılır.
Gelecek yazılarımızda Bozkır için yapılabilirlik konusunda devam edeceğiz.
Selametle!....  
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.