Recent Comments

CHP li Atilla Kart, Konya daki Işid Yapılanmasını anlattı


​CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM'de basın birleşimi düzenledi. Kart, Eylül ayı içinde Konya'dan 150'ye yakın kişinin Suriye'ye geçiş yaptığını, en az 25 kişinin çatışmalarda yaşamını kaybettiğini belirtti .

Ölü sayısının bu rakamın üstünde olduğunu açıklayan Kart, katılımların Bozkır, Taşkent, Ahırlı, Çumra ve Konya Merkez ağırlıklı olarak gerçekleştirildiğini açıkladı . Son 8-10 gün içinde Taşkent-Balcılar'dan B.K'nın, Bozkır - Armutlu'dan N.U ve A.K'nın, Ahırlı - Akkise'den 2 kardeşin çatışmalarda hayatlarını kaybettiğine dair bilgilerin taraflarına ulaştığını dile getiren Kart, dün itibariyle Konya Merkezde Tutukluevi (cezaevi) civarına yeni bir ölüm haberinin ulaştığı bilgisini de konuştu . Kart, şu soruları yöneltti: "Konya merkezden Karaman yolu çıkışında, Kaşınhanı'na varmadan, Alakova mevkiinde siyah beyaz renkte boyalı, son 1 sene içinde inşa edildiği ifade edilen, 2. beş katlı lüks binanın önünde IŞİD'in bayrağı var mıdır? Burada, bu apartmanda ne tür çalışma icra edilmektedir? Buradaki faaliyeti yöneten Kişi Bozkır-Soğucak Köyünden M.S'mi dir? Bu Kişi aynı dönemde Konya'daki IŞİD faaliyetlerinin sorumlusu konumunda mıdır? Aleniyet kazanan bu işler hakkında sebep yasal işlem yapılmamaktadır? Konya'da, Kurban Bayramının birinci günü Atatürk Stadyumunda (eski stadyum) tahminen 400 -450 kişinin katıldığı bayram namazı kılınmış mıdır? Bayram namazını kılanlar , cemaatin önüne ve arkasına siyah renkli 2 IŞİD bayrağını asmışlar mıdır? Namaz kılanlar kırmızı halıfleksin üstünde mi namaz kılmışlardır? Namaz kılan erkekler Afgan elbiseli olup, başlarında takke var mıydı? Kadınlar peçeli miydi? Geçen sene da, demek oluyor ki 2013 senesinde tekrar Kurban Bayramının birinci günü aynı stadyumda bayram namazını kılmışlar mıydı? Bayram namazını U.B ve Ö. … isimli Hocalar mı kıldırmıştı? Stadyuma girenler, Öğretmenevleri tarafından, Meslek Lisesinin yer aldığı dış duvar kapısından girip, stadyumdaki konuk taraftarlar kapısından mı içeriye alınmışlardı?" Terör örgütü niteliğinde olduğu, hükümet tarafından da Birleşmiş Milletler tarafından da itiraf edilen bir örgütün yapılanmasına sebep seyirci kalındığını soran Kart, bir aydan beri somut bulgulara dayalı olarak dile getirilen bu iddialara, bu bulgulara karşı tatminkar bir bildiri günümüze kadar getirilmediğini belirtti . 

Konya'nın adının IŞİD ile anılmasından isteksizlik duyduğunu vurgulayan Kart, ancak gerçeğin bundan ibaret bulunmadığı , IŞİD yapılanmasının Konya ile sınırlı bulunmadığı , en az 10 kısımda benzeri yapılanmaların olduğunu 3 Eylül'den beri somut bulgularla anlatıyor olduklarını hatırlattı. Birilerinin kişisel ve siyasi ikballeri uğruna Türkiye'nin savaşa girmesine göz yumanlara karşı, Türkiye gerçeklerini anlatmaya devam edeceklerini ifade eden Kart, "Sorunun esası şudur; IŞİD'e yönelik olarak bu kadar ciddi bulguların olduğu bir zamanda dahi kent merkezinde böylesine bir örgütlenme, devletin gözü önünde nasıl gerçekleştirilebilir? Gerçek şudur; böylesine himaye edilen bir örgütlenme olduğunda, IŞİD'e katılımların olması kaçınılmazdır. Bu temel gerçeği göremeyenlerin; dirayetli ve öngörülü bir yönetimi gerçekleştirmeleri söz konusu olamaz. 3 Eylül tarihinden beri dile getirdiğimiz sorular ve sual işaretleri sıcaklığını korumaktadır.

Ad , mekan, vakit unsurlarını içeren ve birbirlerini doğrulayan bu bulguların, belge ve karine niteliğinde olduğunu yeri gelmişken bir defa daha ifade ediyoruz. Anlatımını yaptığımız bulgular istikametinde Hükümeti uyarmaya ve görevini yapmaya bir defa daha davet ediyoruz. Kamuoyunu doğru bilgilendirmeyenlerin, barışı ve adaleti tesis etmeleri mümkün değildir. Hamaset yapmadan ve polemiğe girmeden, bu temel gerçekleri anlatmaya, kamuoyunu doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz." olacak şekilde açıkladı .
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.