Recent Comments

Vatandaşlar ve esnaflar diyor ki!.. Bu kul hakkına girmiyor mu?


​***Vatandaşlarımız yoğun yağan kar nedeniyle sevinirlerken, yetkililerin kış hazırlığı yapmadıklarına sitem ettiler. Hatta ve hatta "Büyükşehir Yasası Sınıfta Kalmıştır" dediler. Halen birçok köy yolunun kapalı olduğu belirtiliyor. ***Bozkır kule meydanındaki esnaflar ise: "Burası çarşı merkezi değil mi? Giden Belediye Başkanı da, gelen belediye başkanı da bu kule meydanını hep göz ardı etmişlerdir. Bizler Belediyeye kira vermiyor muyuz? Buranın yazın tozunu, kışın çamurunu hep bizler çekmeye mecbur muyuz? Bu bize yapılan eziyetler kul hakkına girmiyor mu acaba?" dediler. 

Salı günü sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, Çarşamba günü öğle saatlerine kadar devam etti. İlçemiz Bozkır'ın merkezine 60-70 santimi bulan kar yağışı yükseklerde ise bir metrenin üzerinde olduğu görüldü.
Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçemiz ve köylerinde ulaşım kesildi. Hatta Salı günü akşam saatlerinde kesilen elektrik ertesi günü sabaha kadar gelmedi. Vatandaşlarımız yoğun yağan kar nedeniyle sevinirlerken, yetkililerin kış hazırlığı yapmadıklarına sitem ettiler. Hatta ve hatta "Büyükşehir Yasası Sınıfta Kalmıştır" dediler. Halen birçok köy yolunun kapalı olduğu belirtiliyor.

Köylüler ise: "Kış aylarında yağan kar nedeniyle İl Özel İdaresi ve kapanan belde belediyeleri kendi yollarıyla birlikte, çevre köy yollarının açılması için de hemen müdahale ederlerdi ve böyle mağduriyetler yaşamazdık. Ama Büyükşehir Yasasından dolayı kapanan belde belediyeleri ve lav edilen İl Özel İdaresi Büyükşehir Belediyesine bağlanmasıyla birlikte çilemizin bini bin para olmuştur. Biz Büyükşehir Yasasının gelmesiyle daha iyi hizmet alacağımızı beklerken, önceki hizmetlerin daha da kötüsüyle karşılaştık. Eskiyi mumla arar olduk. Biz yerel seçimlerde daha iyi hizmet alacağız diyerek iktidar partisinden yana oylarımızı kullandık. Ama şu ana kadar da verdiğimiz oyların halen hizmete döndüğünü göremiyoruz ve hayal kırıklığı yaşıyoruz" şeklinde konuşan vatandaşlar gazetemiz muhabirine bunları yaz, yaz diyerek haykırdılar. Ancak sesimizi Bozkır Postasında duyuruyoruz dediler.
"Bu bize yapılan eziyetler kul hakkına girmiyor mu acaba?"

Öte yandan ilçe merkezinde Bozkır Belediyesi karla mücadelesini sürdürürken, Kule Meydanındaki esnaflarda gazetemiz muhabirine, kule meydanındaki kar yığınlarıyla dolu manzarayı gösterdiler. Gazetemiz muhabirine konuşan esnaflar: "Nedense biz kule meydanındaki esnaflar zurnanın son deliği olarak görülüyoruz. Bizler çarşı esnafı değil miyiz? Her esnaf gibi çöp vergisi olsun, reklam vergisi ve Belediyeye kira ödemiyor muyuz? Burası çarşı merkezi değil mi? Giden Belediye Başkanı da, gelen belediye başkanı da bu kule meydanını hep göz ardı etmişlerdir. Buranın yazın tozunu, kışın çamurunu hep bizler çekmeye mecbur muyuz? Bu bize yapılan eziyetler kul hakkına girmiyor mu acaba? Bizler bu yaz bu kule meydanına gerekli düzenlemelerin yapılacağını umuyorduk. Maalesef yine hayal kırıklığına uğradık. Çarşı merkezindeki kule meydanı dururken, belediyemiz bu yaz başka yerlerde vakit geçirdiler" şeklinde konuşan esnaflar, diğer vatandaşlarımız gibi kendilerinin de bu konuşmalarını yazmamızı ve gazetemiz Bozkır Postasında seslerini duyurmamızı istediler.
(Bozkır Postası Haber Servisi)






Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.