Recent Comments

ALANYA YOLU BOZKIR’DAN GEÇMEYECEKMİ ?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili  Mustafa Kalaycı  Başbakan   Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere"Geçen yıl kamulaştırması başlayan Konya-Alanya yol projesinin güzergahının değiştirilmesiyle" ilgili olarak Soru önergesi verdi. Mustafa Kalaycı Soru Önergesinde Şu Konuları gündeme getirdi.
AKP Hükümetinin Bozkır ilçemize özel bir garezi mi var? AKP döneminde birçok resmi birimi kapatılan, yatırım ödeneğine bile el konan, ilgisizlikten günden güne geriye giden ve nüfusu yarıya yakın azalan Bozkır'ın, şimdi de geleceği için çok önemli olan Konya-Alanya yol projesinin güzergahının değiştirildiği söylenmektedir.
 Uzun yıllardır konuşulan ve geçen yıl kamulaştırma çalışmaları başlayan Konya'dan, Akören, Bozkır, Hadim ve Taşkent üzeri Alanya'ya gidecek transit ana yol projesinin başka bir güzergaha alındığı konuşulmaktadır.
Halbuki, geçen yıl Mayıs ayında Tepearası, Tepelice, Baybağan, Elmaağaç köylüleriyle kamulaştırma toplantısı yapılmış, insanlar tarlalarını bahçelerini karayollarına teslim etmiş, hatta bir kısmının paraları hala yatmamıştır. Bu bölgede 60 metre olacak yolun aynı zamanda nato yolu olarak kullanılacağı, hatta ağır vasıtaların baraja zarar verme ihtimali olduğu için Bozkır Barajı üstünden geçerek Söğüt dağından gidecek yolun, Soğucak altından Dedemli üstüne alındığı bilgisi dahi verilmiştir.
Hal böyle iken güzergahın değiştirildiği haberi büyük tepkiye neden olmuştur. Bozkır için hayati önem taşıyan bu projenin değiştirilmesi Bozkır'a yapılabilecek en büyük kötülüklerden biri olacak ve Bozkırlının geleceğe yönelik umutlarını tümüyle yıkacaktır.
Bozkırlı buna asla razı olmayacak, göz göre göre yapılan haksızlığı kabul etmeyecektir. Bu konuda;
Geçen yıl kamulaştırması başlayan Konya'dan, Akören, Bozkır, Hadim ve Taşkent üzeri Alanya'ya gidecek transit ana yol projesinden vaz mı geçilmiştir? Ya da Bozkır'ı görmeyecek şekilde güzergahı mı değiştirilmiştir?
Öyleyse, Bozkır'a bağlı Tepearası, Tepelice, Baybağan, Elmaağaç'taki vatandaşın tarla ve bahçeleri neden kamulaştırılmıştır? Ayrıca, henüz kamulaştırma bedelini alamayanlara ne zaman ödeme yapılacaktır?
Eğer proje güzergahı son anda değiştirilmişse, gerekçesi nedir? Böyle bir değişiklik hem yol güzergahının uzaması, hem de Bozkır'a büyük haksızlık değil midir?
İdem Haber
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.