Recent Comments

Sarıot Gölü İle Aygırdibi Kaynağı’nın Hidrolik İlişkisi Bilimsel Çalışmayla Tespit Edilecek


​Bozkır İlçesi'nin önemli doğa varlıklarından Sarıot Gölü ile göl alanının kuzeydoğusunda bulunan Aygırdibi kaynağı arasındaki hidrolik ilişkinin bilimsel olarak tespiti için Bölge Müdürlüğümüzce "Boya ve İzotop Deneyi" yapılacak.

Göl alanındaki 3 adet düdenden boya bırakılarak kaynaktan göl suyunun çıkıp çıkmayacağı, su çıkışı olduğu takdirde ne kadar sürede ve konsantrasyonda çıkış olduğu, periyodik numunelerin kimyasal analiziyle belirlenecek. Kullanılacak deney boyasının sağlık açısından herhangi bir olumsuz etkisi bulunmuyor.

DSİ 4. Bölge (Konya) Müdür Yardımcısı M. Muhittin ÖZYALVAÇ, Jeoteknik Hiz. ve YAS Daire Başkanlığı Karst Araştırma Şube Müdürü Uğur AKDENİZ ve ilgili personelimizin katılımıyla 21 Nisan Salı günü düzenlenen toplantıda çalışma ile ilgili teknik konular değerlendirilerek görev paylaşımı yapıldı.

Konya'ya 145 km mesafedeki Sarıot Yaylası'nda bulunan doğal Sarıot Gölü'nden düdenler vasıtasıyla Aygırdibi Kaynağı'na indiği düşünülen su Çarşamba Çayı'nı oluşturuyor. Beyşehir Gölü'nden BSA kanalıyla gelen su ile birleşen Çarşamba Çayı, Apa Barajı membasında yer alıyor.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.