Recent Comments

Vergi ve prim borçları yeniden yapılansın


​Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Genel Kurulu'nda torba kanun teklifi üzerine yaptığı konuşmada "esnaf, emekliler ve askerlerle" ilgili bazı konuları gündeme getirdi.

Esnaf ve kredi borcu olmayan esnafın kalmadığını belirten Kalaycı, "Esnafımıza faizsiz kredi desteği sağlayan Bakanlar Kurulu kararını çıkardık ve uygulamaya başlandı." diyorsunuz. Doğru, bu kararlar yayımlandı ama bir esnafımızın faizsiz kredi imkânından yararlanabilmesi için hangi şartlar gerekiyor haberiniz var mı? Vergi ve prim borcu olmayacak, kredi borcu olmayacak. Eğer devri iktidarınızda vergi ve kredi borcu olmayan bir esnaf kaldıysa hemen heykelini dikelim. Esnafımız borç batağındadır, kredi borçlarını, vadesi gelen senetlerini, vergi ve prim borçlarını, kazanamadığı için ödeyemez duruma gelmiştir" şeklinde konuştu. Vergi ve prim borçlarının ödenebilir şekilde yeniden yapılandırılmasını öneren Kalaycı, konuyla alakalı geçtiğimiz günlerde İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın vergi ve prim borçlarının ödenebilir şekilde yeniden yapılandırılması, vergi ve primini düzenli ödeyenlere 5 puanlık indirim, dolaylı vergilerin payının azaltılması gibi düzenlemeleri çözüm önerileri olarak sunduğunu hatırlatarak, "Gelin, öncelikle ve hızla bu düzenlemeleri yapalım" dedi.

ASKERLİK SÜRESİ PRİM ÖDEMEKSİZİN EMEKLİLİK HİZMETİNDEN SAYILMALI
Er ve erbaşlar ile askerî öğrencilerin harçlıkları yükseltildiğini, bunu olumlu bulduklarını belirten Kalaycı, bunun yeterli olmadığını söyledi. Kalaycı, "Askerlikte geçen süreler emeklilik hesabında doğrudan hizmetten sayılmalı, sigorta primleri devlet tarafından karşılanmalıdır. Askerdeki muhtaç er ve erbaşların ailelerine yapılan yardım 500 liraya çıkarılmalıdır" ifadelerini kullandı.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.