Recent Comments

SIRA SENDE BOZKIR



Geçmiş dönemde çevre kirliliği konusunda bu güne kadar belediye ve temizlik ekiplerinin gereken önemi ve hassasiyeti göstermediğinin etkisinin büyük olduğunu Bozkırda konuya duyarlı diğer hemşehrilerimizce de sık sık dile getirilmişti. Bu gün ulaşmış olduğumuz noktada şunu görüyorum. Ellerinde siyah çöp poşetleri ile Bozkırı karış karış temizleyen temizlik ekipleri. Adeta çöp toplama yarışına girmiş temizlik işçilerinin geçtiği  pırılpırıl Bozkır. Gerek mesire alanları gerek köyler ve ilçe merkezinde düzenli olarak yapılan temizlik çalışması ile Bozkırımız artık eskisi ile kıyaslanamayacak kadar temiz.

Şimdi sıra bizde değerli Bozkırlılar. Bu Bozkır, bu coğrafya bugün olmasa bile elbet bir gün bu mütevazı ve mert insanlar hak ettikleri refah düzeyine ulaşacaktır. O gün gelinceye kadar bu ilçeden geçen her yolcunun bu ilçenin her metrekaresine kadar pırıl pırıl olduğunun aklında kalması bizlerin elindedir. Çevre kirliliği yerel yönetimin yetersizliğinden ziyade o beldenin halkının temizliğini yansıtmaktadır. Nasıl ki evlerimizin temizliğine gereken önemi veriyorsak çevremizinde bizim evimiz olduğu gerçeğini an dahi aklımızdan çıkarmamalıyız.

Temizlik anlamında artık Bozkırda yeni, bembeyaz, tertemiz bir sayfa açılmıştır. Şu tarihten sonra yerde görülen her çöp bizlerin aynası olacaktır. Etrafınıza bir bakınız, mezarlıklardan tutunda çocuk parklarına, en işlek caddeden en ücra sokağa ve köye kadar her yer temizlik ekiplerince temizlenmiş durumda. Bizler toplum olarak maalesef çöp konusunda ürkütücü bir şekilde eringeç ve miskiniz. Bisküvi almaya markete yahut bakkala kadar gitmeye erinmeyiz ama çöpe atmaya eriniriz. Sonrada belediye temizlemiyor diye hayıflanırız. Ama gerçek şu ki hiçbir belediye temizlik bilinci yeterli olmayan toplumların yaşadığı beldeyi temizlemekte asla tam olarak muvaffak olamaz. Hep eksik olur.

Bazı insanları görüyorum ve maalesef bu insanların sayısının azlığından dolayı “bazı”  gibi azı ifade edici bir tanımlama yapıyorum. Evet, bu bazı insanların araçlarında bir poşet ve içerisinde ıvır zıvır ambalaj artıkları görüyorum. Bu bazı insanlar bu artıkları çevreye saçmak yerine ilk buldukları çöp kutusuna atmak gibi güzel örnekler sergilemektedir. Bu insanları gördükçe, sayılarının çok az olmasına rağmen, uzun vadede de olsa sayısının arttığını fark etmek inanın çok güzel bir duygu. Yakınlarından kanser hastalığı ile mücadele edenler; tedavi sürecinde olumsuz değişimlerin dahi kesilmesinin olumlu değişimlere yer açtığını bilirler. Bende öyle diyorum, toplum olarak bizler inşallah ciddi bir iyileşme sürecine giriyoruz.

Değerli hemşerilerim. Devlet üzerine düşeni yaptı şimdi sıra bizde. Lütfen temiz olalım.


Hüseyin DUMRU.21-01-2015
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.