Recent Comments

Acıbadem Otomotiv'den Kusur İndirimi Açıklaması


​Konya'da faaliyet gösteren Bozkırlı Acıbadem Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Acıbadem, Nasıl bir araç kaza yaptığı zaman sigorta primi yükseliyorsa, kaza yapmadığı zamanda sigorta priminin düşmesi gerekiyor" dedi.

TEK BİR POLİÇİDE BİRLEŞİYOR
Hükümetin üzerinde çalıştığı tasarıyla Yargıtay tarafından 2011 yılında kaldırılan "kusur indirimi" uygulaması yeniden hayata geçirilecek. Kasko ile trafik sigortasının tek bir poliçede toplanması da gündemde. Ayrıca,  Hazine Müsteşarlığı, sektörün uyguladığı prim oranlarını takip edecek. Trafikteki araç sayısının artması ve bununla paralel olarak trafik kazalarının da artması hükümeti her gün yeni önlemler almaya itiyor. Bu yüzden zorunlu trafik sigortası daha fazla önem kazanmaya başladı. Yapılan yeni düzenlemelerden sonra gelen itirazlarla birlikte olayın yargıya taşınmış olması, zorunlu trafik sigortası fiyatlarında kafa karışıklığı olmasına neden oldu. Hazine Müsteşarlığı'nın verdiği bilgilere göre, Aralık 2015 tarihi itibariyle trafikte 19 milyon 882 bin 69 araç bulunuyor. Bu araçların 15 milyon 96 bin 643'ü için zorunlu trafik sigortası yaptırılmış ve toplam 6 milyar 149 milyon 197 bin lira prim ödenmiş. Hazine'nin verileri, halen 3 milyon 914 bin 426 aracın zorunlu trafik sigortası yaptırmadan trafikte dolaştığını gösteriyor. Sigortası olmayan bu araçların kazaya karışması halinde diğer sigortalı araç sahiplerinin ciddi boyutlarda maddi risklerle karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.


"ZORUNLU TRAFİK SİGORTASINDAN KAÇIYORLAR"

Ulaştırma,  Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Binali Yıldırım'dan tepkilere neden olan yüksek trafik sigortası primlerine yönelik açıklama gelmesinin ardından, Acıbadem Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Acıbadem trafik poliçesiyle ilgili değerlendirmeleri gazetemize yaptı.


Yaklaşık iki yıldır trafik poliçesinin mağdur ettiğini söyleyen Acıbadem, "Vatandaş 5 bin liraya araç alıyor, poliçesi bin 500, iki bin lira arasında çıkıyor. Araba ufak bir kaza yaptığı zaman bir sürü masrafı çıkıyor. Kişi aracını başkasının üzerine aktararak bu durumdan kurtulabiliyor. Nasıl bir araç kaza yaptığı zaman sigorta primi yükseliyorsa, kaza yapmadığı zamanda sigorta priminin düşmesi gerekiyor" dedi. Vatandaşların zorunlu trafik sigortasından kaçtığını belirten Acıbadem, "Sürücüler polise yakalanana kadar zorunlu sigorta yaptırmadan yollarda dolaşıyor. Kullanabildiği kadar aracı o şekilde kullanıyor. Yakalandığı zaman trafik polisi cüzi bir ceza yazıyor. O cezayı ödeyip sigortayı fahiş fiyata kestiriyor. Çünkü aracın serbest kalması için kestirmesi gerekiyor. Onu da yaptıktan sonra satış yapıp poliçeyi tekrar iptal ettiriyor. Hükümetimizin yeni yapacağı düzenlemelerle bu sorunların hepsinin çözüleceğine inanıyor ve çalışmanın bir an önce hayata geçmesini dört gözle bekliyoruz" şeklinde konuştu.

HABER:Manşet Haber E. ŞEYMA YILDIZ
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.