Recent Comments

Bozkır Müftülüğü ve Bozkırlılar Vakfından Anlamlı Gece


​Konya'nın Bozkır ilçesinde ilçe Müftülüğü ve Bozkırlılar Vakfından Anlamlı Gece.


Haberin Videosu!

Haberin Tüm Fotoğrafları!

Bozkır Müftülüğü ve Bozkırlılar Vakfı tarafından düzenlenen Çanakkale Şehitleri ve Tüm Şehitlerimizi anma gecesi gerçekleşti. Bozkır Belediyesi yeni düğün salonunda gerçekleştirilen programa Ülkemizin içinde bulunduğu hassas durumdan dolayı Bozkır halkımızın iğlisi büyüktü.

Program Kuranı Kerim tilaveti ile başlayıp Bozkırlılar Vakfı Yaz Kuran Kursu öğrencilerinden Zeliha Atakul'un İstiklal Marşını okuması ve Bozkırlılar Vakfı Genel Başkanı Kamil Bilgin'in açılış konuşması ile devam etti.

Bozkırlılar Vakfı Genel Başkanı Kamil Bilgin yapmış olduğu konuşmada Çanakkale ruhuna değinerek vakfın eğitim çalışmalarından ve kaliteli insan yetiştirmekten bahsetti.

Program Bozkırlılar Vakfı Erkek öğrencilerinden Osman Tamer Güllü'nün Mehmet Akif Ersoy'un Çanakckale Şehitlerine adlı şiiri seslendirmesi ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak davet edilen Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi anabilim dalı bölümünde görevli Prof.Dr. Caner Arabacı, Çanakkale zaferinin hangi ruhla kazanıldığından ve bu iman ruhunun nasıl devam ettirileceğinden bahsetti.

Arabacı yaptığı konuşmasında "Günümüzde de dün nasıl Çanakkale Savaşı haç ile Hilal in savaşı ise bugünde Türkiye'nin doğusunda hatta Afganistan ve bütün İslam coğrafyasında yaşanan üzücü olayların haç ve hilalin savaşından ibarettir ve buna karşı alınacak en önemli tedbir çağın gereksinimleri ile donatılmış imanlı gençlik yetiştirmektir.

Bozkırlılar Vakfımızın imanlı, çalışkan ve vatanperver öğrenciler yetiştirmesi gayesinden dolayı Vakfımızı takdir ve tebrik ediyorum" dedi.

Gerçekleştirilen konuşmalar sonrası Bozkır Belediye Başkanı İbrahim GÜN, Sayın ARABACI ya, Bozkırlılar Vakfı Genel Başkanı Kamil BİLGİN de uzun yıllar vakfa hizmet etmiş emekli olan yurt müdürü Bayram EKİCİ ye hediyelerini sundular.

Gece Çanakkale şehitlerine ve tüm şehitlerimize yapılan dua ile sonlandırıldı.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.