Recent Comments

Bozkır Aygırdibi Piknikçilerin uğrak yeri olmaya devam ediyor.


​Konya'nın Bozkır ilçesinde ilçeye hayat veren Çarşamba çayının kaynağı Aygırdibi Piknikçilerin uğrak yeri oldu.




Haberin Slayt Gösterisi!
Konya'nın Bozkır ilçesinde bahar aylarında torosların doruklarındaki karların erimesi ile Bozkır ilçesini sulayarak Konya ovasına dökülen Çarşamba çayının su debisini her sene olduğu gibi bu senede arttı.

Çarşamba çayının kaynağını oluşturan Aygır gediği yöresel halkın tabiriyle Aygırdibi mevkisinde kar sularının erimesi ile birlikte ikinci su gözünün patlaması ile her sene olduğu gibi yöre ve çevre halkının uğrak piknik yeri haline geliyor.

Bu seneki mevsim normalleri altında gerçekleşen yağışlardan dolayı bu sene Aygırdibindeki ikinci su gözündeki su seviyeside olağanın altında akmaya devam ediyor. Bahar aylarında eriyen kar suları ile patlayan ikinci göz yaz ayları başlamadan önce tamamen kayboluyor ve ilçeyi beleyen tek göz halinde yıl boyu Bozkır topraklarını suluyor.
Bahar aylarında ikinci gözden akan kar sularının görsel şölenini bilen Bozkırlılar ve ilçeye bu güzelliği görmek için gelen misafirler çağlayan şeklinde kaynayarak akan suların eşliğinde piknik yaparak aileleri ile hoş vakit geçiriyorlar.

İlçedeki bu güzelliği her sene görmek için ziyaret eden vatandaşlar Konya Büyükşehir Belediyesinin burada bir düzenleme yapılacağını duyduklarını, bu çalışmalarda doğal yapının bozulmadan korunmasını talep ettiklerini belirttiler. 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.