Recent Comments

YAZ YETİŞTİRME KURSU VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

YAZ YETİŞTİRME KURSU VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
Ali Dutal
            Bildiğiniz gibi 17 Haziran günü 2015-2016 öğretim yılı sona ermekte ve çocuklarımız yaz tatiline girecekler. Okullar kapanmasına rağmen ortaokul ve liselerimizde 20 Haziran-11 Eylül tarihleri arasında yetiştirme kurslarına devam etmek isteyen öğrencilere yaz tatili yoktur. Bir yılın tamamına yakını hafta tatilleri de dahil sürekli ders ders ders…
           Sizi bilmiyorum, ben bir eğitimci olarak bu duruma mantıklı bir cevap bulamıyorum. Mantıklı bir cevabı varsa paylaşırsanız memnun olurum. Bu durum insan haklarına aykırı olduğu gibi toplumsal değerlerin çocuklarımıza kazandırılmasına da engel teşkil etmektedir. Diyeceksiniz ki nasıl?
            Bu çocukların en az yüzde otuzunun Yetiştirme Kursları olmasa Yaz Kur'an Kurslarına devam edeceğini düşünüyorum. Ve de şuna da inanıyorum hangi kurs diye bir seçim yapılsa Yetiştirme Kurslarının öncelikli tercih edileceğini tahmin ediliyorum. Dünyevileşen bir toplumda dünyevi menfaatlerin önde tutulması gayet normal bir durum.
           Ülkemiz nüfusunun büyük bölümü başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde yaşamaktadır. Bu insanlar ülkemizin her tarafından göç etmişler ve bayramlarda özellikle de yaz tatillerinde memleketlerine tatile gitmekte ebelerini, dedeleri, akrabalarını ziyaret etmektedirler. Yaz Yetiştirme Kursuna devam eden öğrenciler ne zaman gidecekler. Bırakınız çocuklarımızı köyüne kentine gitsinler kuzu gütsünler inek gütsünler memleketle bağını kesmesinler. Değerlerinden kopuk bir nesil yetişiyor; Yaz Yetiştirme Kurslarıyla bu kopukluğa çanak tutmayalım.  
           Çocuklarımızın yakasını bırakınız! Varsa yoksa sınav sınav…
      Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerimize; duyarlı Sivil Toplum Örgütlerine sesleniyorum. Bu uygulamaya son verilmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı; çocuklarımız bu baskıdan kurtarılmalıdır.
                
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.