Recent Comments

Bozkır’ın 41 Mahallesi grup suyuna kavuşuyor.


​Bozkır'ın Çağlayan mahallesi Çat yaylasına yapımı devam eden 5.000 tonluk deponun hizmete girmesinin ardından 41 mahalle grup suyuna bağlanarak yayla suyu kullanacak.

Bozkır'ın Çağlayan mahallesi Çat yaylası mevkisinde yapıkı devam eden 5.000 tonluk deponun yapımında son aşamaya gelindi. Deponun, yıl başından itibaren faaliyete geçmesi planlanıyor. Deponun faaliyete geçmesinin ardından 41 mahalle grup suyuna bağlanarak içme suyu sorunu giderilecek 41 mahalle yayla suyu kullanacak.

Bozkır kaymakamı Mustafa demir ve Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Çağlayan mahallesi Çat yaylası mevkisinde yapımı devam eden 5.000 tonluk deponun yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek görevlilerden depo hakkında bilgi aldı.

Proje hakkında bilgi veren Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, "Hanpınarından çıkan suyun %45'inin bu depoya aktarılacak ve bu projeyle birlikte tek vanadan 41 mahalle yayla suyuna kavuşacak. Proje bu özelliğiyle Bozkır'da bir ilktir. Yıl başından itibaren faaliyete girecek olan deponun 41 mahallemize hayırlı olmasını dilerim.

5.000 tonluk deponun faaliyete geçmesiyle birlikte, ilçe merkezine yapılan 500 tonluk depoya bağlantı yapılacak. Burada yapılan bağlantıyla birlikte ilçe merkezindeki 3 mahalle de yayla suyu kullanacak. Alt yapıdan üst yapıya kadar her çalışmamızda bizlerden desteğini esirgemeyen başta Büyükşehir Belediye Başkanım Tahir Akyürek'e, KOSKİ Genel Müdürlüğümüze ve Büyükşehir Daire Başkanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.a
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.