Recent Comments

Bozkır’ın en önemli yayla yollarından, Üçpınar ve Akçapınar yaylalarına bağlanacak olan Çağlayan yayla yolunun asfaltlanması tamamlandı.


​Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir ve Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Çağlayan yayla yolunda incelemelerde bulunarak Çağlayan yayla yolunun hayırlı olmasını diledi.

Bölge halkının çok önemsediği, ayrıca yörükler tarafından sıklıkla kullanılan Çağlayan yayla yolunun 16 km asfalt çalışması tamamlandı.

Üçpınar ve Akçapınar yaylalarına bağlanacak
Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, çağlayan yayla yolunda yapmış olduğu incelemelerin ardından yapmış olduğu açıklamasında çağlayan yayla yolunun gelecek sene içerisinde Üçpınar ve Akçapınar yaylalarına kadar devam edeceğini müjdeledi. Başkan Gün sözlerinde şu ifadelere yer verdi, "Çağlayan yayla yolunun asfaltlanması, göreve geldiğimiz günden bu yana bölge halkı tarafından bizlerden önemle talep ediliyordu. Ayrıca bu yolun asfaltlanması, 30 Mart yerel seçimlerinde seçim vaatlerimiz arasında yer alıyordu. Halkımızın isteğini ve vaadimizi yerine getirerek, Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle 16 kilometrede asfalt çalışması tamamlandı. Yayla yolunun asfaltlanmasını Üçpınar ve Akçapınar yaylalarına kadar uzatacağız. Bu çalışmada emeği geçen, bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanım Tahir Akyürek'e ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çağlayan Göletinin Gerçekleşme Oranı %55
Çağlayan Yayla yolu güzergahında bulunan Çağlayan göletini de inceleyen Kaymakam Demir ve Başkan Gün, barajın gerçekleşme oranının %55 olduğunu söyledi. Çağlayan Barajının tamamlanmasının ardından 4.370 dekar arazinin suya kavuşacağını belirten Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, "tarım arazilerimizin sulama imkanları gün geçtikçe gerçekleştirilen projelerle artmaya devam ediyor. Çağlayan göletinin, bölgede önemli ölçüde üretim potansiyelini arttıracağına inanıyorum. Bölgemize hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Çağlayan göletinin tamamlanmasının ardından gölet etrafında özel bir projeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Burada imkanlar elverirse mesire alanı oluşturarak ilçemize yeni bir mesire alanı oluşturmaya çalışacağız. Bölgemize ve ilçemize tekrardan hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.