Recent Comments

BU NE SAYGISIZLIK


Bildiğiniz gibi üç dönemdir Bozkır Belediye Meclis üyeliğinde görev alıyorum, iki dönem muhalefet bir dönem de kendi seçtiğimiz başkanın başkanlığında görevimi yaptım. Aklımızın erdiğince ilçemize yapılacak hizmetlere destek verdim. İlk seçildiğim günden bugüne kadar hiçbir konuda particilik gütmedim, kimseye kin duymadım, oy vermiş vermemiş umursamadan işlerin yapılması için adil ve kanunların el verdiği  ölçüde Bozkır'ın ve Bozkırlının yanında olmaya çalıştım. Hatalarımız olmuştur elbette ve yeri geldiğinde öz eleştiriler yaparak daha dikkatli olmaya gayret ettim, ediyorum. Meclis toplantılarında en şiddetli tartışmalar yaşanırken bile particiliğimi, siyasi görüşümü değil Bozkır menfaatlerini gözettim. Belediye Meclisimizi zaten Bozkır'ın insanları oluşturuyor ki meclis dışında da selamlaştığımız yüz yüze baktığımız abilerimizdir. "Yapılan Bozkırımıza, bize yapılıyor" diyerek her hizmetin altında da imzamızın olduğunu hatırlatırım.

Bu hafta yazımı gençlerimizin fotoğraflarını bir şekilde ele geçirip, farklı amaçlar için kullanan çeteler olduğunu, ergen yaşlarda ki çocukların fotoğraflarıyla oynanıp, tehditlerle korkunç işlerin içine çektiklerinden bahsedip, bu ahlaksız adamlardan çocuklarımızı korumamız gerektiğini anlatacaktım. Ancak öyle bir gelişme oldu ki o konuyu ertelemek zorunda kaldım. Çünkü izinsiz bir fotoğraf vakasıyla bizzat kendim karşılaştım. Bozkır Belediyesinin bastırdığı ve her ay yayınlanan bir bültenin baş sayfasında kendi fotoğrafımı görünce şaşırdım kaldım. Geçtiğimiz yıl meclis toplantısı sonrası çekilen bir hatıra fotoğrafı referandum kampanyası için kullanılmış. Konuyla hiç âlâkâsı olmayan bir fotoğrafın iznim dışında bu şekilde kullanılması karşısında yasal haklarımı kullanmak tabi ki en doğal hakkım ve bu hakkımı saklı tutuyorum.

Burada mesele benim referandumda ne şekilde oy kullanacağım meselesi değildir. Buradaki mesele karşılıklı güvene dayalı bir durumun, iznim dışında farklı amaçlarla kullanılmasıdır. Bu açıkça bir saygısızlıktır. Bu durumu normal bir şeymiş gibi görenlere de, o zaman sizin bir fotoğrafınızı karşı taraf alsın ve afişlere bastırıp dağıtsın, hatta bir firma fotoğrafınızı alıp izniniz olmadan reklamlarında kullansın nasıl olur demek lazım…
Bozkırlının verdiği vergiyle basılan ve her kesimden insanın hakkının olduğu bir bültende, referandum için tek taraflı bir manşetin olması da ayrıca tartışılması gereken bir konudur. Ayrıca bugüne kadar hiçbir şekilde adı anılmayan, hiçbir hizmette fotoğrafı olmayan meclis üyelerinin bir şekilde de olsa bültende yer almaları da ilginç değil mi?

Sözün özü şu ki; bu ay yayınlanan belediye bülteninde manşette yer alan fotoğraf, iznim dışında ve konuyla alakasız bir şekilde basılmış bir fotoğraftır ve kampanya için kullanılmış olmasıyla hiç bir şekilde alakam ve haberim olmamıştır. Bu durumdan dolayı sorumlu kişileri kınıyor saygıya davet ediyorum ,  tekrarı halinde kanuni haklarımı kullanacağımı da duyuruyorum.

Filiz Kılınçel
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.