Recent Comments

Bozkır’da Afrin Şehitleri için Fidan Dikimi gerçekleştirildi.


Konya'nın Bozkır ilçesinde Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen etkinlikte Afrin'de Şehit olan her bir asker için fidan dikildi. 





Bozkır ilçesinde Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksekokulu okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte Afrin operasyonunda şehit olan 51 Şehit için Orman Haftası dolayısıyla 51 fidan dikildi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan etkinlikte günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını Bozkır Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Osman Tugay gerçekleştirdi.


Okul Müdürü Tugay yapmış olduğu konuşmasında "Bozkır Meslek Yüksekokulu olarak bugün vatanımız ve milletimiz için Şehit olmuş Mehmetçiklerimiz için fidan dikimi etkinliği gerçekleştiriyoruz.

Vatanımızın bütünlüğü için 68 gün önce askerlerimizin harekâta giderken yapmış olduğu konuşmalar ulusa güven düşmana korku vermiştir. Askerlerimize sorulan hedefiniz nedir sorularına verilen cevapta "Hedefimiz Kızılelma, ailelerimiz bizim için dua etsin bu bize yeter" demiştir.

Aziz şehitlerimiz, hayatlarınızı gözünüzü kırpmadan vatan için feda ederek makamların en yücesine eriştiniz. Yüreğinizde taşıdığınız vatan, millet ve bayrak sevgisiyle gösterdiğiniz cesaret, kahramanlık ve fedakârlık asla unutulmayacaktır.

Bozkır Meslek Yüksekokulu olarak bizlerde Başta Afrin harekâtında Şehadet mertebesine ulaşmış olan 51 Şehidimiz olmak üzere Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında ve vatanın bağımsız bütünlüğü için şehit olmuş askerlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz" dedi.

Bozkır Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı konuşma ve şiirlerin okunmasından sonra Bozkır İlçe Müftüsü Seyit Böğet şehitler, gaziler ve tüm askerler için dua okudu.

Daha sonra programa katılan protokolün, üniversite öğrencilerinin, akademik personelin ve Bozkır halkının katılımı ile Şehitler için fidan dikilecek alana şehitler için tekbirler ve sloganlar atılarak geçildi.

Program'a katılan, katılımcıların her bir Afrin şehidi adına bir fidan dikiminden sonra katılımcılara helva ikram edildi.  Etkinlik sonrasında Bozkır Orman İşletme Şefliği tarafından katılımcılara OGM tarafından hazırlanmış ağaç kuş yuvası hediye edildi.

Selçuk Üniversitesi, Bozkır Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen Afrin Şehitleri Fidan Dikimi etkinliğine Prof.Dr. Osman Tugay'ın yanı sıra  Bozkır Kaymakamı Emre Öztürk, Bozkır Belediye Başkan Vekili Ahmet Keleş, Bozkır Savcısı Emre Güneş, Bozkır Emniyet Amiri Ramazan Arlı, Fen Bilimleri Enstitüsü Md. Yrd. Doç.Dr. Mehmet Erdoğan, Bozkır İlçe Müftüsü Seyit Böğet, Ak Parti İlçe Başkanı Memduh Çelmeli, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ata Küçükduran, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.