Recent Comments

Bozkır Yayalarında ilk Tapular Sahiplerini buldu.


Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Sorkun Mahallesi yaylalarında ki yaylacılar evlerinin tapularını aldılar.

Bozkır ilçesine bağlı Sorkun Mahallesinde Büyükşehir yasasının geçmesinden önce, Sorkun Belediyesi statüsünü kaybetmeden önce görevdeki son belediye Başkanı Abdurrahman Keşir'in girişimleri sonucunda bugün ilçemiz Bozkır Mahallesi sakinleri yaylalarındaki arazilerinin maliki oldular.

Sorkun Belediye Başkanı Abdurrahman Keşir'in 2013 yılında başlatmış olduğu girişimler sonucunda Sorkun mahallesine ait 3 adet yayladaki araziler Milli Emlak tarafından gerekli incelemeler yapılarak geçtiğimiz aylarda Bozkır Mal Müdürlüğü tarafından yürütülen ihale ile vatandaşlara satışları gerçekleştirildi.

Sorkun Yaylamızda ki girişimin örnek teşkil ederek tüm yaylalarımızı kapsaması ve tüm yasal prosedürler aşılarak yayla sahipleri işgalci konumundan kurtularak mülk sahibi olmaları temennisiyle. Bilindiği üzere yaylalarımızda devamlı olarak Bozkırlı olmayıp Bozkır yaylalarının işgali söz konusu. Bu şekilde Bozkırlılar yayaların resmi malikleri olursa sonraki yıllarda işgallerin önüne geçmeye bir güvence olur.

Sırıstat Haber Merkezi ailesi olarak başta bu çalışmanın mimarı Abdurrahman Keşir başkanımız olmak üzere, Bozkır Milli Emlak Birimine, Bozkır  Müdürlüğümüze ve Bozkır Tapu Müdürlüğümüze teşekkürü borç biliriz. 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.