Recent Comments

Ribat Ramazan öncesi yüzleri güldürdü


Ribat Eğitim Vakfı (RİBAT), yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Bu anlamda bünyesinde faaliyet gösteren Ribat Aşevi aracılığıyla Ramazan ayı öncesinde gıda dağıtımı yaptı.
Ribat Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Ribat Aşevi Konya'ya bağlı bazı mahalle ve köylerde ihtiyaç sahiplerine Ramazan paketi dağıttı.

Dünyanın birçok mazlum coğrafyasında insani yardımlarla adından söz ettiren ve yurt içindeki yardım faaliyetlerini Ribat Aşevi, yurt dışındaki yardımları ise Ribat İnsani Yardım Derneği üzerinden yürüten Ribat Eğitim Vakfı, Konya'nın Merkez Meram İlçesine bağlı Sarıoğlan, Boyalı, Koçaş, Hamzalar, Armutlu, İkipınar, Yeşildere, Kayadibi, Yeşiltekke, Çomaklar, Kuzeren gibi mahalle ve köylerinde Ramazan paketi, ayakkabı ve kıyafet dağıttı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka, "Aslında biliyoruz ki, dinimiz en makbul yardımı gizli yapılan yardımlar olarak ifade etmiştir. Bunun için yardım yaptığımız bölgelerle ilgili ayrı ayrı haberler yapmıyoruz. Onun için de bize emanet olarak verilen yardımların yerlerine ulaştığını ifade etmek için bu haberleri ya da açıklamaları yapıyoruz. Mübarek Ramazan ayı öncesinde, birçok ilçemiz ile Konya merkezde yoğun bir çalışma yaptık. Birçok ailemize Ramazan paketi, ayakkabı ve kıyafet dağıtımı yaptık. Ayrıca Ramazan öncesinde de Gazze başta olmak üzer mazlum coğrafyalara Ribat İnsani Yardım Derneğimiz ile yardımları ulaştırıyoruz" dedi.
Öte yandan Ribat Eğitim Vakfı'nın, Konya başta olmak üzere Suriye, Afganistan ve Irak'tan gelen muhacirler dahil birçok muhtaç ailenin Ramazan ayı öncesinde gülümsemesine vesile olarak yetimlere yardım çalışmalarına da kesintisiz bir şekilde devam edeceği bildirildi. Ribat İnsani Yardım Derneği ise önümüzdeki günlerde Ramazan ayı öncesinde Sudan'da toplu iftar çadırı kurarak mazlumların Ramazan ayında yüzlerinin gülmesine vesilece olacak. Ayrıca, su kuyusu açılışları ile ayni ve nakdi yardımların yanısıra 3600 civarındaki yetimin de ihtiyaçlarını giderecek.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.