Recent Comments

Bozkır’da ‘imar barışı’ masası oluşturuldu


Bozkır Kaymakamı Emre Öztürk, yürürlüğe giren 'İmar Barışı' yasasından faydalanmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla Bozkır Kaymakamlığında, 'İmar Barışı Masası' kurduklarını ve ücretsiz vatandaşlarımıza hizmet ettiklerini gazetemize açıkladı.
Bozkır Kaymakamı Emre Öztürk, 31 Ekim 2018 tarihine kadar hizmet verecek masada İmar Barışı kapsamında çıkarılan İmar Barışı Kanunu ile ilgili vatandaşlara yönlendirici bilgiler verildiğini söyledi.

Bozkır Kaymakamlığında kurulan masada görev yapan personele gelen vatandaşlarımız İmar Barışı hakkında bilgilendirilerek işlemlerin nasıl olacağı konusunda rehberlik hizmeti veriliyor. Vatandaşlarımızın İmar Barışı iş ve işlemlerini kendi beyanları doğrultusunda, E-devlet sistemi üzerinden tamamen ücretsiz olarak yapıldığı belirtilmektedir.

Konu ile ilgili gazetemiz muhabirine önemli açıklamalarda bulunan Bozkır Kaymakamı Emre Öztürk, İmar Barışı'na vatandaşların yoğun taleplerinden dolayı vatandaşlarımızın azami derecede istifade etmeleri ve vatandaşlarımıza yardımcı olmak için, tapu ve kadastro birim amirlerinin gözetiminde, Bozkır Kaymakamlığı bünyesinde 'İmar Barışı Masası' oluşturulmuştur dedi.
Kaymakam Öztürk: "Yıllardır ülkemizin kangren sorunu haline gelmiş imar sorunlarını çözmek, vatandaşları devletle barıştırmak amacıyla çıkarılan İmar Barışı Yasası'na her geçen gün çok yoğun talep olmaktadır. Çok geniş bir mevzuat olduğu için uzmanlık gerektiren konularda vatandaşlarda kafa karışıklığı vardı. 'Nereye başvurulacak, hangi işlemler yapılacak ve hangi belgeler hazırlanacak?' gibi konularda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla bizlerde kaymakamlığımızda İmar Barışı Masası oluşturduk. Personellerimiz gelen vatandaşlarımızın her türlü sorusunu cevaplandırarak gerekli işlemleri yapmalarına yardımcı oluyor. Şu ana kadar başvuran vatandaşlarımız aldıkları hizmetlerden dolayı son derece memnun olduklarını ifade ettiler.

Biz de Bozkır Kaymakamlığı olarak bu ihtiyacı ilçemizde giderdiğimizi düşünüyoruz. Masamızda imar ile ilgili başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar hizmet edecektir. Bütün vatandaşlarımız masamıza başvurarak ücretsiz rehberlik hizmeti alıp personellerimizin yönlendirmesiyle sorunlarını çözüme kavuşturabilirler" şeklinde konuştu.(Haber: Yunus Yılmaz)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.