Recent Comments

Bozkır Belediyesi Geleneksel 4. Sünnet Şöleni Coşkuyla Kutlandı


Bozkır Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni, Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem'in katılımlarıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
Bozkır Belediyesinin bu yıl 4.'sünü düzenlediği 95 çocuğun sünnet olarak erkekliğe ilk adımlarını attığı geleneksel sünnet şöleninde, çeşitli gösterilerle çocuklar hem eğlendi hem de sünnet düğünlerini yaptı. İlçe merkezinde geleneksel hale gelen Mehter Yürüyüşü yapıldı.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Bozkır İlçe Müftüsü Seyit Böğet'in yapmış olduğu duadan sonra, şölenin açış konuşmasını yapan Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır Devlet Hastanesi ile birlikte yapmış oldukları işbirliğiyle bu yıl 95 çocuğu, toplamda ise 375 çocuğu sünnet ettirdiklerini söyledi.

Yapılan organizasyonun hayır işi olduğunu, örnek bir sosyal belediyecilik olduğunu da sözlerine ekleyen Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, çocuklara çok önem verdiklerini belirtti. Başkan Gün, "Çocuklarımıza çok önem veriyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte organize içinde olduğumuz Genç KOMEK, Yüzme Havuzu, Bozkır Belediyesi olarak organize ettiğimiz her yıl öğrencilerimize Çanakkale gezisi, konferanslar gibi etkinliklerimiz çocuklarımıza ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir. 4 yıldır olduğu gibi bugün de bir hayır işi gerçekleştiriyoruz. Belediyemize kayıt yaptıran her bir çocuğumuzun sünnetini, hijyenik ve sağlıklı ortamda Bozkır Devlet Hastanemizde Başhekimimiz Op. Dr. Halil İbrahim Taşçı ve ekibi nezdinde sünnetlerini gerçekleştiriyoruz. 4 yıldır bu organizasyonun içerisinde oldukları için onlara da teşekkür ediyorum. Bugün gerçekleştirdiğimiz şölen ile birlikte de çocuklarımızın düğünlerini yapmış oluyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklarımızın sünnet kıyafetlerini ve bisikletlerini hediye ediyoruz. Sünnet olan çocuklarımızın bahtları açık olsun, ailelerine de mürüvvetlerini görmeyi nasip etsin diyorum. Tekrardan organizasyonda emeği geçen Bozkır Devlet Hastanesi personellerine, Belediye personellerime teşekkür ediyor, şölenimizin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bozkır'ın çok köklü bir tarihi olduğunu ve bu köklü tarihi boyunca Ak Parti döneminde güzel hizmetlerle tanıştığını söyleyen Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, "Bu güzel şehir Ak Parti döneminde büyük hizmetlere kavuştu. Hepimiz görüyoruz. Bozkır'a daha önceden geldiğim zaman ile şimdi görmüş olduğum hizmetler arasında çok büyük farklar var. Başkanım ne hizmetler yaptın, sözlerini yerine getirdin mi dediğimde, belediye başkanım bana seçim beyannamesini göstererek sadece otogar projemiz kaldı. 34 seçim vaadimin 33'ünü gerçekleştirdim dedi. Bunun yanında seçim vaatlerinde bulunmayan daha birçok hizmetleri de sıraladı. Bu Ak Parti'nin gücüdür, Ak Parti'nin hizmet anlayışıdır. Ak Parti'nin hizmet anlayışıyla hizmet ettiği için Belediye Başkanımız İbrahim Gün'e teşekkür ediyorum. Bugün burada da çok önemli bir hizmet Bozkırlılara sunuluyor. 4 yılda 400'e yakın çocuğu Devlet Hastanesiyle birlikte sünnet ettiler. Her sene bisiklet ve sünnet kıyafeti hediye ediyorlar. Bu şölenin düzenlenmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ak Parti'nin son 4-5 yılda birçok belalarla uğraştığını ve bu belalardan birinin de döviz kurundaki değişimlerle ekonomik olarak devletimize diz çöktürmeye çalıştıklarını ve başaramayacaklarını söyleyen Milletvekili Erdem, "MİT tırları, gezi olayları, 17-25 Aralık olayları, 15 Temmuz darbe girişimi gibi birçok belaları def ettik. Bugün de bu belalardan birini def etmek için canla başla çalışıyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, bu belayı da bertaraf edeceğiz. Öncelerden bunlardan bir tanesi ülkemizin başına gelseydi, çok büyük krizler çıkardı. Ama şimdi çok güçlü bir devletimiz var elhamdülillah. Devletimizin başında çok güçlü bir liderimiz var. Allah başımızdan eksik etmesin. Devletimiz o kadar güçlü ki, dolar üzerinden açılan ekonomik savaşa karşı büyük mücadeleler veriyoruz. Küresel ekonomik savaşa dönüşen bu olaylar gösterdi ki, dünyada dolara karşı artık güven kalmadı. Buradan sesleniyorum, başaramayacaklar, ülkemize diz çöktüremeyecekler, bizleri yıldıramayacaklar. Bu mücadelemizde Bozkır arkamızda, Konya arkamızda, milletimiz arkamızda. Hepinizi sevgiyle muhabbetle selamlıyor, sünnet olan çocuklarımızı tebrik ediyor, şölenin hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların akabinde şölene katılan çocuklar, sihirbaz, Hacivat-Karagöz ve Akşehir Belediyesi Sıra Yarenleri'nin gösterileriyle son buldu.

Programa Güneysınır Kaymakamı Hacı Osman Hökeleli, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Siyasi Partilerin Bozkır İlçe Başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşlar da katıldı.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.