Recent Comments

REKLAMSIZ HİZMET

Yıllar önce İlçemize bir huzur evi kazandırmak için girişimlerimiz olmuştu. Her seçim zamanı da konu olur ama sonuç alınamazdı. Hatta bir dönem arsası bile ayrılmıştı. Bu arsa üzerine bir adım ilerleyip, bir şeyler yapabilir miyiz diye kurcaladığımızda ise başka sorunlarla karşılaşmıştık. Hatta bize verilen bilgide, küçük yerlerde açılan huzur evlerinin işlemediği, çevreden çekinme gibi faktörlerin öne çıktığı, bu yüzden ölü yatırım olacağı söylenmişti. Bizim istediğimiz ise kimsenin yanına sığınamayan,Bozkır'dan, arkadaşlarından, çevresinden uzak kalmak istemeyen ama kendi ihtiyaçlarını da göremeyen büyüklerimize hizmet etmekti. Sonradan evde bakım parası falan çıkınca bir nebze de olsa konuya çözüm getirildi ama yine de en büyük problemi çocukları Bozkır dışında olan ve mecburen anne babasını yanına almak zorunda kalan kişiler yaşıyor. Çünkü anne babalar doğup büyüdükleri bu topraklardan gitmek istemiyorlar. "Kapıya çıksam iki çift laf edeceğim insan yok,kimseyi tanımam, onlarda beni tanımaz ne konuşacağım, ama köyümde herkesle konuşacak bir mevzu bulurum" diyen büyüklerimizi köklerinden koparmak kolay olmuyor. Yaşayan bilir. Birkaç aylığına gidenler de dönünceye kadar gün sayıyorlar. Burada bırakıp giden evlatların da içi rahat etmiyor ama başka da yol bulamıyorlar. Özellikle erkeklerin kendilerine bakması konusunda, yemek ve temizlik konularında büyük sıkıntılar çekildiğine şahidiz. 

Tüm bu sorunları herkes yaşıyor aslında ve özellikle yemek konusunda kara kara düşünülüyor biliyorum. Bunu bilen birileri daha var ve onlar bizim gibi düşünmekle kalmamış, imkanlarını seferber edip neşteri vurmuşlar. Yeni değil aslında ilçemizde bir süredir devam eden bir uygulamadan bahsediyorum. Bozkırlılar vakfı bünyesinde hayır sever iş adamlarımızın ön ayak olduğu, yemek yapamayanlara yemek dağıtma projesi başarıyla uygulanıyor. Önceleri üç beş kişi derken yüzleri geçti yardım eli uzatılan kişiler… Tam da bahsettiğimiz konuya el atıp büyük bir iş başarıyorlar. Yemek yapamayacak durumda olan insanımıza sefer taslarıyla her gün yemek götürüyorlar. Bundan daha büyük bir hizmet düşünemiyorum. Kim düşünmüşse, kim el uzatmışsa, kim destek olmuşsa hepsinden Allah razı olsun. Bu sayede evinden uzaklaşmak istemeyen insanımız evinde kalıyor, onları gitmeye ikna edemeyen çocuklarının da içi rahat ediyor. Hiç olmazsa sıcak yemek yediklerini biliyorlar. Bu uygulamadan dolayı Bozkırlılar Vakfına ve işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar bu konuda bizden teşekkür beklemiyorlar biliyorum çünkü bu yaptıkları büyük hizmeti kimsenin gözüne sokmaya çalışmıyorlar, bu sebeple de daha çok teşekkürü hak ediyorlar.

Sizler, sizin gibi insanlar iyi ki varlar. Yaptıkları işi kendi reklam hanelerine yazmak için değil, gerçekten hizmet etmek ve Allah rızası almak için çabalayan bu insanlarımıza toplumumuzun ihtiyacı var, Bozkır'ımızın, ülkemizin ihtiyacı var. Her şeyin çıkar için yapıldığı,yer kapma, reklam yapma için yapılmaya başlandığı bir toplumda, sessiz sedasız bu işi yapanlara selam olsun,iyi ki varsınız…
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.