Recent Comments

Sinirli Anne Babaların AKLLI TELEFONLA İMTİHANI


Eğitimci-Yazar M. Emin Karabacak ve İlahiyatçı-Yazar Mustafa Karabacak'ın birlikte hazırladıkları Sinirli Anne Babaların AKLLI TELEFONLA İMTİHANI kitabı okurlarla buluştu. Ensar Neşriyattan çıkan kitapta yazarlar, günümüz insanlarının vazgeçilmezi olarak gördükleri akıllı telefonların aile hayatına etkilerini sade bir dil ve güncel örneklerle anlatmışlardır.

 Yazarlar; akıllı telefonların fayda ve zararlarından daha çok, iletişim çağında aile içi iletişimsizlik konularını ele alarak bunun sebep olduğu sıkıntıları ve çözüm yollarını sunmuşlardır.

Yine yazarlar kitapta, anne babaların, çocuklarının ders başarısının önünde en büyük engel olarak gördükleri telefon ve tabletlerle mücadelede nasıl baş edebileceklerinin metotları üzerinde de durmuşlardır.  Çocukların davranış eğitimleri istenen sevide olmaması, çalışan anne babaların çocuklarla nitelikli zaman geçirememeleri, çocuk eğitiminin sadece annelerin üzerine kalması gibi konular sade, akıcı ve anlaşılır örneklerle ele alınmıştır.  

Kitapta yazarlar sıkıntının kaynağı olarak anne babalar ile çocukların faklı dili kullanmalarına dikkat çekerek şöyle demektedirler:

"Günümüz çocuklar ve gençleriyle iyi iletişim kurabilmek için, yaşadığımız zamanı ve çocukların dünyasını iyi okumak gerekir. Eskiden çocuklar ve gençler sadece yalın ilgi ve bilgi isterlerdi. Günümüz çocuk ve gençleri teknolojinin diliyle ilgi ve bilgi istemektedir. Yani her çocuk, her genç içinde yaşadığı zamanın bir ürünüdür."

Her nesil, içinde yaşadığı zamanın özelliğine göre kendi dilini kullanmaktadır. Çocukların ve gençlerin kullandığı bu dil, iletişimde yakalanmadığı sürece o nesille iletişim kurulması zordur. Bu da çocukların eğitimlerini zorlaştıracaktır. Onun için yeni nesillerin eğitiminde öncelikli olarak zamanın, sonra da çocuklar ve gençlerin dilinin öğrenilmesi gerekir."

Seminerlerinde karşılaştıkları en büyük soru ve sorunların başında çocukların bilgisayar ve telefon kullanımı olduğunu ifade eden yazarlar, daha düne kadar anne babalar, çocuklanın ders çalışmasının önündeki en büyük engel olarak televizyonu görürlerken, bugün tablet ve cep telefonlarını görmektedirler.

Yaklaşık 136 sayfa olup beş bölümden oluşan kitap, teknolojinin getirdiği yenilikler ile anne babaların çocuk eğitiminde karşılaştıkları sorunlar ve çözüm yolları dikkate alınarak yazılmıştır:

Birinci bölümde, çağımızın hastalığı ve çocukların baş tacı ettiği cep telefonu kullanımının faydaları ve zararları ele alınmıştır.

 İkinci bölümde, telefon bağımlılığına bağlı olarak "nomofobi" hakkında bilgiler çözüm yolları ile birlikte sunulmuştur.

Üçüncü bölümde, teknolojinin efendisi nasıl telefon ise günümüzde evlerin efendisi olan çocukların eğitimleri üzerinde durulmuştur.

Dördüncü bölümde, çocukların anne babalarıyla geçirdikleri nitelikli zaman diliminin azalması neticesinde bunun da çocuklar üzerinde bıraktığı olumsuz etkisinin doğurduğu sonuçlar ve çözüm yolları üzerinde durulmuştur.

Son bölüm olan beşinci bölümde ise aile bireylerinin teknolojik ihtiyaçları artınca babalar daha fazla para kazanmak isteğine bağlı olarak çocuk eğitiminde babaların pasif, annelerin bu konuda tek kalması onların sonuçta sinir küpü olmalarına neden olmuştur. Kitapta sinir küpü olmuş annelerin sıkıntıları dile getirilirken onlar tarafından yapıl(a)mayanları ve çözüm yolları anlaşılır sade bir dille ve örneklerle anlatılmıştır.

Sonuç olarak Sinirli Anne Babaların AKLLI TELEFONLA İMTİHANI adlı çalışma anne babalara, çocuklara ve gençlere okumalarını şiddetle tavsiye edebileceğimiz başucu bir kitaptır. Kitapta çocukların ve gençlerin telefon bağımlılığından kurtularak ders çalışma ve başarılı olma konuları da ele alınmıştır.  

   ENSAR NEŞRİYAT TİC.AŞ.

BAHÇELİEVLER MAH. İPEK SOK. NO: 20    BAHÇELİEVLER / İSTANBUL

Tel 0212 491 1903 - 04 / Fax 0212 438 4204

www.ensarnesriyat.com.tr / [email protected]

 
M. EMİN KARABACAK

Konya'nın Bozkır ilçesi Söğüt köyünde doğdu. İlkokulu Söğüt köyünde, ortaokul ve liseyi de Bozkır İmam Hatip Lisesi'nde okudu. Lise öğreniminden sonra Diyanette beş yıl din görevlisi olarak çalıştı.

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışman ve Rehberlik Bölümü'nden mezun oldu. Yurdun değişik yerlerinde Psikolojik Danışman olarak çalıştı. Hâlen, Konya merkezde Psikolojik Danışman olarak görev yapmaktadır.

Yazarın; Somuncubaba ve Somuncubaba Aile, Burhan, Ribat, Altınoluk, Yeni Dünya, Gönül, Gülistan, Diyanet ve Diyanet Avrupa gibi dergilerde de yazıları yayınlandı. Adı gecen dergilerde farklı periyotlarla yazılar yazmaya devam etmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan yazar; bazı internet sitelerinin yanı sıra yerel gazetelerde de öğrenci ve öğrenci velilerine yönelik yazılar yazmaktadır.

[email protected]

Yayımlanmış Kitapları:

1. Bilinçaltı Şakadan Anlamaz Ensar Neşriyat, İstanbul.

2. Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek, Ensar Neşriyat, İstanbul.

3. Tabakları Ayırdık Çocuklar Söz Dinlemez Oldu, Ensar Neşriyat, İstanbul.

4. Bayramlık İstemeyen Çocuklar, Tebeşir Yayınları, Konya


MUSTAFA KARABACAK

Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Söğüt köyünde 1967 yılında doğdu. İlkokulu köyünde, ortaöğrenimi Bozkır İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek Lisansı (1996) ve Doktorasını (2012) Konya'da Selçuk ve Necmeddin Erbakan Üniversitelerinde Temel İslâm Bilimleri Hadis Anabilim Dalında tamamladı. Yurdun çeşitli yerlerinde öğretmenlik ve eğitim yöneticiliği yaptı. Halen Selçuk Üniversitesi İslâmi İlimler Fakültesi'nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Hadis alanında çeşitli çalışmaları bulunan yazar evli ve iki çocuk babasıdır.

Yazarın, hakemli uluslararası indeksli ve ulusal dergilerde yayınlanmış özgün ve tercüme makaleleri haricinde Burhan, Gülistan, Altınoluk, Ribat, Yüzakı, Somuncubaba, Feyz vb. dergilerde zaman zaman yazıları yayınlanmaktadır.

[email protected]                                                                                                                                                                                                                        

Yayınlanmış Kitapları:

1. Faziletli Vakitler (Mübârek Günler, Geceler ve Aylar), Tebeşir Yayınları, Konya, 2014.

2. Hanımlardan Hz. Peygamber'e Sorular, Özgü Yayınları, İstanbul, 2015.

3. Hayata Adımlarken RAHMET İZLERİ, Tebeşir Yayınları, Konya, 2016.

4. Hadislerde Bereket, Ensar Neşriyat, İstanbul, 2016.

5. İslâm Düşüncesinde Yönetim ve Liderlik, Eğitim Yayınevi, Konya, 2016. (Ortak Çalışma).

 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.