Recent Comments

Başarı İçin ‘Samimiyet ve Ekip Ruhu’

Bozkır, Hadim, Doğanhisar, Kadınhanı, Sarayönü, Yunak ve Hüyük Devlet Hastaneleri'nin değerlendirme toplantısı, Konya İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Büyüklük ve kapasite açısından birbirine yakın 7 hastanenin kıyaslamalı olarak değerlendirildiği ve eksik yönlerinin istatistikî veriler ile detaylı bir şekilde masaya yatırıldığı toplantının açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç yaptı.  

Hastanelerde görev yapan tüm idarecilerin hem çalışanları hem de hastaneden hizmet alan vatandaşları 'nasıl memnun ederiz' düşüncesi ile hareket etmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Koç, "İdarecilik, rutini devam ettirmek değildir. İdareciler, kendi kurumlarının vizyonunu ve hedeflerini ortaya koymalı ve sorun çıktığı zaman o sorunu en pratik ve verimli şekilde çözerek yoluna devam etmelidir. Tam tersi bir anlayış şekli ile olanı idare ederek zaman doldurma, sağlıklı bir idarecilik şekli olamaz. Yeni dönem açısından bu yönetim tarzı son derece önemlidir" dedi. Ülke olarak ciddi bir sınavdan geçildiğini de vurgulayan Prof. Dr. Koç, "Bu dönemde bizler, sağlık hizmetlerinde en ufak bir aksaklık yaşanmasına meydan vermeden ve israfı önleyerek hizmet etmeliyiz. Nerelerde sorun var? Bu sorunun cevabını arayarak elimizdeki bütçeyi en verimli ve kaliteli bir şekilde kullanmalı ve problemleri çözmeliyiz" dedi.

Yapılan değerlendirme toplantılarının amacının takım ruhu içerisinde belirlenen sorunlara çözüm önerileri geliştirebilmek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Koç, "İl Sağlık Müdürlüğü olarak katılımcı bir yönetim sergilemek durumundayız. Hep birlikte katılımcı bir anlayışla hizmet etme şuurunu yakalamamız gerekiyor. Yoksa başarılı olabilmemiz mümkün değildir. Ekip ruhu, samimiyet ve gayretle çalışarak hep birlikte yeni ve güzel vizyonlarla farkındalık oluşturarak Konyamızı, ülkemize örnek bir il haline getireceğiz" dedi.

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Koç'un yanı sıra tüm hizmet başkanlarımızın ve başkan yardımcılarımızın da katıldığı toplantının sonunda hastane başhekimleri ve müdürleri de söz alarak hastanelerinde yaşadıkları sorunları dile getirdiler.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.