Recent Comments

Bozkır Esnafının istekleri ve Muayene İstasyonu talebi, Vekil Altunyaldız'a iletildi.

Başkanımız Niyazi YAVUZER esnaflarımızın ve aynı zamanda Bozkır'ın sorunları hakkında hazırladığı araç muayene istasyonu ile ilgili dosyayı milletvekilimiz sayın Ziya ALTUNYALDIZ'a teslim etti.

Oda Başkanımız Niyazi YAVUZER Ak Parti Konya Milletvekilimiz Bozkırlı hemşerimiz Ziya ALTUNYALDIZ'a Bozkır'ın sorunu olan araç muayenesi ile ilgili dosyayı teslim etti. Başkanımız dosya hakkında yaptığı açıklamada şu ayrıntılardan bahsetti;
İlçemizin en büyük ve öncelikli ihtiyaçlarından olan araç muayene istasyonu ivedilikle kurulmalıdır.

İlçe trafik tesciline yaklaşık olarak 10.000 araç kayıtlıdır.Bozkır İlçemiz merkez ilçe konumunda olup; Ahırlı ,Yalıhüyük ,Akören ,Hadim ve Taşkent ilçelerine hitap etmektedir.Bu ilçeler pazar alışverişlerini sanayi ve market ihtiyaçlarını ağırlıklı olarak Bozkır'dan karşılamaktadırlar.

Ahırlı ,Yalıhüyük ve Akören İlçemiz Bozkır Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi olup tüm ticari faaliyetlerini Bozkır'dan yürütmekteler.

İlçemizde bulunan Bozkır Esnaf ve Sanatkarlar Odasına , Şoförler Odasına ve Ziraat Odasına kayıtlı 5.000 üye mevcuttur. 

İlçemizde başta ticari araç alım satımı olmak üzere,oto galeri ticareti çok ileri seviyededir.Yaklaşık 100 adet oto galerici esnafı mevcuttur. Tüm Türkiye' ye araç satışı yapılatmadır. Bozkır'da bulunan 2 adet sanayi sitesinde odamıza kayıtlı yaklaşık olarak 200 sanayi esnafı mevcuttur.

Tüm bunların yanında ilçe nüfusumuz yaz aylarında gurbetçi hemşerilerimizin gelmesi ile, Antalya ve Mersin bölgesinden yaylara gelen misafirlerimizde eklenince ilçe nüfusumuz 5 katına çıkmaktadır.

Mevcut durumda ayda 1 defa 3 gün Karaman'dan gelen gezici muayene ekibi için araç muayene randevusu 1 ay önceden dolmakta olup randevu almak mümkün olmamaktadır. Aciliyeti olanlar ve randevu alamayanlar ,kamyon ve otobüsler ;Seydişehir ,Çumra ve Konya'ya gitmek zorunda kalmaktadırlar.

Ayrıca kamyon ve otobüsler gezici muayene istasyonunda vizeye girememektedir. Zamanında yapılamayan Ticari araçların muayenesi bitenlerin K belgelerindeki taşıt kartları düşürülmektedir. Şu an için taşıt kart ücreti 370 tl olduğundan mağduriyet yaşanmaktadır.

Tüm bunlar; zaman kaybı,yoldaki harcanan yakıt, ilçe sanayi ve oto galerici esnaflarımızın iş kayıpları mağduriyetlerine yol açmaktadır.

Bu nedenlerle ivedi olarak gezici mobil istasyonun ayda 2 defa olarak 5 'er güne çıkarılması ve en kısa zamanda da sabit muayene istasyonunun açılması gerekmektedir. Bu konudaki yapacağınız çalışma ve destekleriniz için şimdiden teşekkürlerimizi bildiririz dedi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.