Recent Comments

Saygı,“Bozkır’ı daha güzel günler bekliyor”

Bozkır Belediye Başkan Adayı Sadettin Saygı, 31 Mart seçimleri sonrası Bozkır'ı daha güzel günler beklediğini kaydederek "Cumhur İttifakı Adayı olarak kolları sıvadık ve çalışmalara başladık."ifadelerini kullandı.

Bozkır Belediye Başkan Adayı Sadettin Saygı, 31 Mart seçimleri sonrası Bozkır'ı daha güzel günler beklediğini kaydederek "Cumhur İttifakı Adayı olarak kolları sıvadık ve çalışmalara başladık. Seçimlerin ardından Bozkır ilçemizi daha güzel günler beklemektedir" ifadelerini kullandı.

Bozkır'da ticaret yaptığı için herkesle iç içe olduğunu ve merhum anne ve babasıyla da Bozkırlıların takdirini kazanan bir aileden yetiştiğini belirten Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Sadettin Saygı, "1960'da Bozkır'da doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimimi Bozkır'da tamamladım. 1977'de Selçuk Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümü'ne girdim. 1980'de mezun oldum. 1980'den beri de Bozkır merkezde ticaretle uğraşıyorum. Annem rahmetli Fatma Saygı Bozkır'ın ve köylerinin tek ebesiydi. Babam rahmetli Mustafa Sabri Saygı 1973-1980 yılları arasında Belediye Başkanlığı yaptı. O dönemlerde imkânlar azdı. Bozkır'ımıza çok güzel hizmetler etti. Hala da rahmetli annem ve babam Bozkır'da saygıyla anılıyorlar. İnşallah ben de onların yolunda giderek onları ve kendimi mahcup etmemek için çalışacağım. Bunun bilincindeyim" ifadelerini kullandı.

"SIKMADIK EL, ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ"

31 Mart seçimleri öncesi çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini dile getiren Başkan Adayı Saygı, "Cumhur İttifakı Adayı olarak seçim çalışmalarımıza devam ediyoruz. 1,5 aydır sahalardayız. Sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmadık. Hala da devam ediyoruz. Halkımızın büyük bir teveccühü var. İnşallah Belediye Başkanlığını kazanırsak elimizden geldiği kadar çalışacağız. Makamlar gelir geçer ama önemli olan insanların gönlündeki makamlardır. Allah yardımcımız olsun. İnşallah halkımıza da mahcup olmayacağız. Güzel Bozkır'ımızın güzel insanlarıyla, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, hep beraber el ele vererek herkesi kucaklayarak ilçemizi daha ileriye taşımak için elimizden geleni yapacağız ve çalışacağız. Halkımızın rahat bir ortamda, huzurlu bir şekilde yaşaması için ne gerekiyorsa yapmalıyız ve yapacağız" şeklinde konuştu.

"BOZKIRLILAR GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ İSTİYOR"

Bozkır vatandaşının kendileriyle ilgilenen ve istedikleri zaman ulaşabilecekleri bir Belediye Başkanını ilçelerinde görmek istediğini belirten Saygı, "İnsanlar bu dönemde gönül belediyeciliği istiyorlar. Başkanla beraber olmak, onunla kucaklaşmak istiyor. Randevuyla değil, istedikleri zaman ulaşabilecekleri bir Başkan istiyorlar. Mevcut Belediye Başkanımız İbrahim Gün Bey Bozkır'a yatırımlar yaptı. İlçemizin çehresini değiştirdi. Biz de bu bayrak yarışını daha da ileriye taşımak istiyoruz. İnsanımız Belediye Başkanının kendileriyle tokalaşmasını, kaynaşmasını istiyor. Bizler bu beklentiye cevap vereceğiz. Bozkır halkı Başkanını düğününde, cenazesinde görmek istiyor. Halinin hatırının sorulmasını, sorunlarının dinlenilmesini, beraberce bu sorunların üzerine gidilip kendilerinden fikir alınmasını istiyor. Biz de inşallah en güzelini yapacağız. Bizler halkın içindeyiz. Esnaflık yapıyoruz. Annemiz ve babamızdan dolayı da tanınıyoruz. Ayrıca 38 yıldır ticaretle uğraşıyoruz. Herkese hizmet ettik, saygı duyduk. İnsanlara elimizden geldiği kadar koşmaya çalıştık. Onun için halkımızın gönlünde taht kurabilmişsek ne mutlu bize. Önemli olan da bu tahttan inmemektir. Büyük bir özveriyle, fedakarlıkla çalışmamız lazım" dedi.
İSTİHDAMI ARTIRACAK PROJELER

Bozkır'da istihdamı artırmak için projeleri olduğunu belirten Saygı, "İlk önceliğimiz tarıma yönelik projeler geliştirmek olacak. Önemli bir planımız var. Bu projemizi hayata geçirdiğimizde yaklaşık 300 kişiyi istihdam edeceğiz. Arıcılıktan süt mandırasına kadar birçok alanda proje yapacağız. Arıcılık Bozkır'ın önemli ama gizli kalmış bir gücüdür. Bunu ortaya çıkaracağız. Şekersiz kaliteli bal üreteceğiz. Kooperatifi Büyükşehir Belediyesi yapıyor ama biz ona öncülük yapacağız. İlçemize konut projeleri için girişimlerde bulunacağız.  Bozkır'a fen lisesi kazandırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bir de proje okulu planımız var. Bozkır'dan göçü engellemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Eğitime önem veriyoruz. Kamuda çalışan arkadaşlarımızın birçoğu günlük minibüslerle Seydişehir'e gidip geliyor.  Seydişehir'de ikamet ediyorlar. Bozkır'da çalışıyorlar. Bunun sebeplerinden bir tanesi de burada eğitimin biraz daha düşük olmasıdır. Onun için eğitime büyük önem veriyoruz. Okullarımızı ziyaret ediyoruz. Eğitimcilerimizin dertlerini dinledik. Onlara daha huzurlu bir ortam hazırlayabilmek için çalışmalar gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

İLÇENİN TURİZMİ CANLANACAK

Bozkır'da turizmi canlandırmak için hamleler yapacaklarını kaydeden Saygı, "Bozkır'da Zengibar Kalemiz bulunmaktadır. Onun çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları tamamlandığında turizme açacağız. Yayla turizmine önem vereceğiz. Akseki, Alanya, Antalya tarafından çok fazla gelenler oluyor. Ama maalesef bağlantı yollarımız yok. Çok güzel doğal yerlerimiz mevcut. Eğer saydığımız bölgelerden buraya yol olsaydı gelen turist sayısı da kat kat artardı. Bu sorunu tespit edip kolları sıvadık. Seçimlerden sonra ilk işimiz bu projeyi gerçekleştirmek ve yol çalışmalarına geçmek olacak. Yayla turizmini canlandırma çalışmalarımızla birlikte ilçemize güzide oteller kazandırmayı da amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.
"ALTAY'DAN BÜYÜK DESTEK BEKLİYORUZ"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın Bozkır'a önemli destekleri olacağını belirten Sadettin Saygı, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay Bey de Bozkırlı'dır. Kendi hemşehrimiz olduğu için sürekli istişare halindeyiz. Memleketimize güzel yenilikler katabilmek, önemli yatırımlar yapabilmek için görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Kendisi de Bozkır'ımızın daha ileri seviyelere gelmesi için bizlere destek vereceğini ifade etmektedir. Bu desteği bekliyoruz. Birlikte çok güzel işler yapacağımıza inanıyoruz. Bozkır'dan rekor bekliyoruz.  Önceki seçimlerde AK Parti'miz ilçemizde yüzde 63 oy almıştı. Şimdi daha yüksek yüzdelerle ipi göğüslemeyi arzu ediyoruz" dedi.

Kaynak: YenidenHaber Özel
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.