Recent Comments

Komünist Başkanın Bozkır'da Topçuluk Fotoğrafı

Bizim okurlarımızdan Allah bir değil bin kere razı olsun. Cumartesi günü Türkiye'nin komünist Başkanın Konya Bozkır'daki sağlık memurluğu günlerini yazmıştık yaa. İşte bir gönül dostu destek olmak için Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu'nun Hisarlık köyünde futbol oynadığı günlerin fotoğrafını gönderiyor;  

Ve şunları yazıyordu

"Abi merhaba

Sağdaki tek kişi komünist başkan(!) Bizim köyde sağlık memuru olarak görev yapmıştı. Bozkır Hisarlık köyünde."…



80 İhtilali öncesinin lise öğrencisi ihtilal sonrasının üniversite öğrencisi olarak Türkiye’nin Konya’mızın cadde ve bulvarlarında okul önlerinde en çok atılan slogan “KOMÜNİSTLER MOSKOVA’YA” idi.

…………..

Bu son seçimlerin ardından sosyal medyanın fenomen kişilerinin başında Türkiye’nin yeni komünist Başkanı Maçaoğlu geliyor.

Malum biz PUSULA’da yerel bir gazetede, yerel bir gazeteciyiz. Konya dışına asla çıkmayız.

O zaman bu komünist Başkan ile Konya’nın dolayısıyla Uğur Özteke’nin işi ne? diyenlere aşağıdaki satırları iletmek istedim.

Bugün cumartesi ya, kızmak ve kızdırmak yok.

“Tunceli Ovacık'ın Komünist Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nu ve “Komünist Belediyeciliği” anlatan “Ovacık'tan Yeşeren Umut: KOMÜNİST BAŞKAN” adlı kitap Siyah Beyaz Yayınları'ndan çıktı.

Gazeteci Erdal Emre'nin Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile yaptığı nehir söyleşiden oluşan kitapta Maçoğlu'nun çocukluğu, Okul yılları, ailesi, siyasi kişiliği ve büyük ilgi uyandıran belediye başkanlığı dönemleri anlatılıyor.

Kitabın telif geliri Ovacıklı öğrencilere eğitim desteği olarak bağışlanacak.

Kitapta, Komünist Başkan'ın yaşamından ilginç ve renkli kesitler yer alıyor.

Fatih Maçoğlu, ortaokul yıllarından itibaren çevresinde iyi futbol oynaması ile biliniyor. Futbol, aynı zamanda görev yaptığı yerlerde kitlelerle, özellikle gençlerle iletişim kurmasında da önemli bir role sahip. Profesyonel düzeyde futbol becerisine sahip olan Maçoğlu, Trabzonspor'u destekliyor.

SÜLEYMANCILARIN KÖYÜ'NDE BİR KOMÜNİST FUTBOLCU

Sağlık Meslek Lisesi'ni bitirdikten sonra Konya'nın Bozkır İlçesi Hisarlı Köyü'ne sağlık memuru olarak atanan Maçoğlu, o dönemde köyde Süleymancılar olarak bilinen tarikatın güçlü olduğunu anlatıyor.

Köyde önce yadırgandığını ancak görevini iyi yapması ve gece gündüz çalışması nedeniyle zamanla tüm köylüler tarafından çok sevildiğini ifade eden Maçoğlu, köyde bir futbol takımı kurduğunu belirterek o yılları şöyle anlatıyor:

“Konya'da köyde bir futbol takımı kurdum. Köy takımı ile bölgede herkesi yenmeye başlamıştık. Köyler ve yaylalar arası müsabakalar yapıyorlardı. Yaylalardan gelirlerdi 50 km 60 km. Beni maça götürür, geri getirirlerdi. Maçlarda ödül koyarlardı. Koyunlarına, kuzularına, büyük koçlarına oynuyorlardı. Hiç unutmuyorum, sağda arkadaş indi bir tane top attı, ben böyle yatarak vurmuştum gol olmuştu.

Köyün tamamı üstüme çullandı. Nefes alamıyorum, bağırıyorum ama sesimi kimse duymuyor. Herkes sahaya inmişti. Köylüler, yaşlılar, çocuklar... 2-0 yenmiştik. 2 gol atmıştım. 200-300 haneli yaylada geziyorum ayaklarım yere basmıyor. Herkes bana böyle minnet ediyor. Herkes bana güzel sözler söylüyor. Bu nasıl futbolcudur falan filan.



Bozkırspor vardı 3. Ligde.

“Lan siz bunu niye al-mıyorsunuz?” falan diyorlardı onlara.

O süreç hayatımda çok güzel geçti. Süleymancılardı, inanç farklılıkları çok fazlaydı ama çok doğallardı ve çok temiz bir köydü.”……….


Kaynak: Pusula Uğur Özteke
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.