Recent Comments

Bozkır Polis Merkezinin ismi Şehit Ertuğrul Arı olarak değiştirildi.

Konya'nın Bozkır ilçesinde Bozkır İlçe Emniyet Amirliğine bağlı Polis merkezine, Bozkırlı Şehit Polis memuru Ertuğrul Arı ismi verildi.

Bozkır'da İlçenin tek şehit polisi olan Polis Memuru Ertuğrul Arı'da unutulmadı ve Enmiyet amirliğine bağlı Polis merkezine 1985 yılında İstanbul'da polislik mesleğini icra ederken, TKP-ML Terör Örgütü mensubu bir terörist tarafından vurularak şehit olan polis memuru Bozkırlı Ertuğrul Arı'nın ismi verildi.

Ertuğrul Arı, 1985 yılında İstanbul'da polislik mesleğini icra ederken emniyet müdürlüğüne sorgulanmak için getirilen TKP-ML Terör Örgütü mensubu bir terörist tarafından vurularak şehit edilmiştir. Evli ve iki çocuk babası olan Ertuğrul Arı'nın naaşı dönemin İçişleri Bakanı Yıldırım Akbulut, Emniyet Genel Müdürü Saffet Arıkan Bedük ve İstanbul Valisi Nevzat Ayaz'ın katılımıyla düzenlenen törende ilçeye bağlı Yolören Mahallesi mezarlığına defnedilmiştir.

Bozkır Emniyet Amirliğinden yapılan açıklamada "Devletimizin ve milletimizin selameti uğruna canını feda eden Bozkırlı Şehit Polis Memuru Ertuğrul Arı'yı ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, emeklilerimize, gazilerimize, hali hazırda görevi başında olan tüm silah arkadaşlarımıza uzun ömürler diliyoruz.
Bozkır İlçe Emniyet Amirliği olarak ilçemiz Bozkır'ın tek Polisi Ertuğrul Arı'nın adının yaşatılması ve gelecek nesillerin dikkatini çekebilmek için Polis merkezimizin ismini "Şehit Ertuğrul Arı Polis Merkezi" olarak değiştirilmiştir" denildi.

Şehit Polis Memuru Ertuğrul Arı'nın fotoğrafı aziz hatırasının ebediyen yaşatılması için İlçe Emniyet Amiri Ramazan Arlı ve personellerince fotoğrafı ailesinden temin edilerek İlçe Emniyet Amirliğine asılmıştır.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.