Recent Comments

Müdür Leylek, Mesleki Eğitim Merkezleri Zorunlu ortaöğretim kapsamına alındı.

Konya ili Bozkır ilçesi Serüstad Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yetiş Leylek, yeni değişen mesleki eğitim düzenlemeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bozkır Serüstad Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Leylek yapmış olduğu açıklamada "Sevgili öğrencilerimiz Mesleki eğitim merkezlerimiz, 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve görevleri hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile bazı Kanun ve Kanun Hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun ile zorunlu ortaöğretim kapsamına alınmıştır.

Mesleki eğitim merkezi programına kayıtlı öğrenciler haftada bir veya iki gün okulda teorik eğitim, 4 veya 5 gün ise sözleşme imzaladıkları işletmelerde pratik eğitim almaktadır. Mesleki eğitim merkezi programına kayıtlı öğrenciler 11 inci sınıf sonunda "Kalfalık Belgesi", 12 nci sınıf sonunda ise "Ustalık Belgesi" alarak mezun olmaktadırlar. Öğrenciler eğitim süreleri içerisinde asgari ücretin %30 undan az olmamak üzere ücret almakta, ayrıca iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri yatırılmaktadır.

Talim ve Terbiye Kurulunun 19.07.2019 tarih ve 18 sayılı Kararı ve yönetmeliklerde yapılan yeni düzenlemeler ile mesleki eğitim merkezi öğrencileri, fark derslerini kayıtlı oldukları okullarda tamamlayarak lise diploması almaya hak kazanmıştır.

İlçemizde mesleki eğitim avantajlarından yararlanmak isteyen öğrencilerimizin, eğitimlerinin sonunda hem lise diplomasına hem de meslekleri ile ilgili hem kalfalık hem ustalık belgelerini alıp donanımlı ve bilgili bir şekilde meslek hayatına atılmalarını sağlayıp eğitim avantajlarından bir an önce faydalanmaları için Serüstad Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir" dedi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.