Recent Comments

Konya Tanıtım Günlerinde Yer Alan Bozkır Standı Büyük İlgi Gördü

12-15 Aralık tarihlerinde İstanbul Yenikapı'da KONSİAD(Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği) tarafından düzenlenen Konya Tanıtım Günlerinde yer alan Bozkır Belediyesi, yöresel ürünleriyle fuarın ilgi odağı oldu. 4 gün süren fuarda özellikle Bozkırlıların ve Konyalıların uğrak noktası olan Bozkır Belediye Standı, fuarda yer alan en kalabalık ve en çok ziyaret edilen stant oldu.
Fuarda Bozkır'ın tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Bozkır'a özgü yöresel ürünlerin de tanıtıldığını söyleyen Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte de bu ürünlerin tüketicilerle buluşturulduğunu söyledi. Fuarda yer alan Bozkır standına ilginin yoğun olduğunu da sözlerine ekleyen Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, standa ziyarete gelen herkese yürekten teşekkür ettiğini belirtti.
Fuarın açılışından kapanışına kadar stanttı ziyarete gelen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Saygı, Fuarda Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte Hamzalar Mahallesinde yaygın olarak üretilen ve markalaşma yolunda büyük mesafe alan Hamzalar üzüm kurusunun ve üzüm pekmezinin, Bozkır'ın yükselen marka değeri Bozkır Tahininin, Bozkır Elmasından üretilen elma kurularının, yine Bozkır'ın yükselen markası Bozkır Balının, Bozkır'a özgü şekilde yapılan diş tarhanasının ve eriştesinin, Bozkır'da doğal olarak üretilen elma ve alıç sirkelerinin, Bozkır'ın dağlarında yetişen dağ kekiklerinin ve Bozkır'da üretilen ve kurutulan fasulye kuruları tüketiciyle buluşturduklarını söyledi.

Bozkır Folklor Ekibi Büyük Beğeni Topladı
Fuarın açılışından kapanışına kadar hem sahnede hem de Bozkır Belediye Standında çeşitli gösterilerde bulunan Bozkır Folklor Ekibi, fuara gelen vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Başkan Saygı da, folklor ekibiyle birlikte Kozandağı ve Aslan Mustafam oyunlarına eşlik ederek izleyicilerin ilgi odağı oldu.
Fuarın tamamlanmasından sonra değerlendirmelerde bulunan Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, fuarın çok verimli geçtiğini, gelecek sene daha dolu dolu bir fuar için şimdiden hazırlık yapacaklarını belirtti. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte başarılı bir organizasyona imza attıklarını vurgulayan Başkan Saygı, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, "Bozkır'ımızın hem doğal güzelliklerini hem de tarihi varlıklarını bu fuar kapsamında tanıtma fırsatımız oldu. Bunun yanında yöresel ürünlerimizi de standımızda tanıttık ve tüketicilerle buluşturduk. En önemlisi Bozkır'ımızın gururu folklor ekibimiz, standımızla birlikte büyük beğeni topladı. Bu anlamda çok verimli bir fuar süreci geçirdik. Emeği geçen personellerim başta olmak üzere herkese teşekkür ederim. Ayrıca standımızı ziyarete gelen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'a, İstanbul Valimiz hemşehrimiz Ali Yerlikaya'ya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Konya Milletvekilimiz Leyla Şahin Usta'ya, Konya Milletvekillerimiz Ahmet Sorgun'a, Ziya Altunyaldız'a, Hacı Ahmet Özdemir'e, Orhan Erdem'e, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'a, Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Badem'e, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Başındır'a, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'ya, Bozkırlılar Vakfı Başkanımız Kamil Bilgin'e, Bozkırlılar Derneği Başkanımız Mustafa Göksu'ya ve herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

           
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.