Recent Comments

Büyükşehir’den Ödüllü Liselere Giriş İzleme ve Değerlendirme Sınavı

Konya Büyükşehir Belediyesi, yerel anlamda Türkiye'de ilk defa Konya genelindeki 565 resmi ve özel ortaokuldaki 48 bin 508 öğrencinin katılımı ile Ödüllü Liselere Giriş İzleme ve Değerlendirme Sınavı yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen sınavın sonuçları aynı gün Büyükşehir Belediyesi'nin YouTube kanalından uzmanlar tarafından detaylı analizleriyle açıklandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa il genelindeki 8. sınıf öğrencilerine yönelik Ödüllü İzleme ve Değerlendirme Sınavı yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Atabey Gençlik Projesi kapsamında Haziran ayındaki Liselere Giriş Sınavı (LGS) öncesinde akademik başarıları artırmak amacıyla düzenlenen sınavda öğrenciler son durumlarını görme fırsatı buldu.

Konya genelinde 565 resmi ve özel ortaokuldaki 48 bin 508 öğrencinin katıldığı Ödüllü Liselere Giriş İzleme ve Değerlendirme Sınavı'nda öğrenciler başarılı olabilmek için ter döktü. Yerel anlamda Türkiye'de ilk defa bu kadar büyük çaplı yapılan sınavın sonuçları aynı gün Büyükşehir Belediyesi'nin YouTube kanalından uzmanlar tarafından detaylı analizleriyle açıklandı.

Ödüllü İzleme ve Değerlendirme Sınavı'nın; öğrenci cevap kağıtlarının oluşturulması, okunması, sonuçların değerlendirilmesi ve analiz edilmesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından geliştirilen yazılım ile yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, sınavda ilk 10'a giren öğrencilere bisiklet hediye edecek.

 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.