Recent Comments

Bozkır'da Koronavirüse karşı tedbirler arttırılıyor.

Ülke genelinde yeni tip koronavirüse karşı agresif tedbirler alınırken, Konya genelinde de tedbirler arttırılmaya devam ediyor. İlçelerde de yoğun tedbirler uygulanırken Bozkır'da da tedbirler hızlı bir şekilde alınmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalardan itibaren başlayan dezenfekte çalışmaları, ilçe genelindeki camiler, okullar, kamu kurumları, oyun parkları, banklar, kamelyalar ve toplumun çoğunluk olarak kullandığı alanlarda devam ediyor.

İlçede alınan tedbirler konusunda açıklamalarda bulunan Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, yeni tip koronavirüse karşı ilçede alınan tedbirlerin artarak devam edeceğini belirtti. Virüse karşı topyekun mücadeleye girdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Saygı, ilçede alınan tedbirler konusunda şu bilgileri verdi, "yeni tip koronavirüs, ülke genelinde tehdit oluşturmaya başladığı andan itibaren devletimizle birlikte önemli tedbirler almaya başladık. Bu kapsamda ilçemizin her yerindeki camileri, okulları, kamu binalarını, çocuk parklarını, ilçe dolmuşlarının hepsini, kısaca toplumumuzun sıklıkla kullandığı tüm alanları ekiplerimizle birlikte dezenfekte etmeye devam ediyoruz. 52 mahallemizin tamamında da dezenfekte çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Ayrıca ilçemizde faaliyet gösteren esnaflarımızı zabıtalarımız aracılığıyla bilgilendirmeye devam ediyoruz. Esnaflarımızın eldiven ve maske kullanması için hemen hemen her gün uyarılarda bulunuyoruz" dedi.
Belediye bünyesinde hizmet veren, toplumun kalabalık olarak yararlandığı tüm alanlarda koronavirüse karşı tedbir aldıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Saygı, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, "İçişleri Bakanlığımızın ve Valiliğimizin koronavirüse karşı yayınlamış olduğu tedbir kapsamındaki genelge ile birlikte belediyemiz bünyesindeki hizmetimizden olan çay ve taziye çadırlarımız da bu süre boyunca hizmet veremeyecek. Ayrıca belediyemize ait düğün salonu, konferans salonu ve nikah salonu da bu kapsamda dezenfekte ederek kapattık. Daha önceden etkinlik takvimine göre planlanan konferanslar ve toplantıları da geçici süreliğine iptal ettik" dedi.
Belediye bünyesinde de birtakım tedbirler aldıklarını da ifade eden Başkan Saygı, belediye girişlerinde dezenfekte sıvısı, belediyenin tüm birimlerinde, kolonyalı ıslak mendil, kolonya, vatandaşlarımızın sıklıkla uğradığı birimlerdeki personellerde maske ve eldiven uygulamasını hayata geçirdiklerini belirterek "virüsün biran önce etkisini yitirmesi için canla başla çalışan Cumhurbaşkanlığımıza, Bakanlarımıza,  özellikle Bakanımız Fahrettin Koca'ya, Büyükşehir Belediyemize, devletimizin tüm birimlerinde çalışan herkese teşekkür ediyor, vatandaşlarımızın alınan tedbir kararlarına hassasiyetle uymasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.